Κόσμος

Τρόμος στις ΗΠΑ από τις χύτρες βόμβες -Ιδιες με αυτές που σκόρπισαν το θάνατο στο μαραθώνιο της Βοστώνης

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην Αμερική ο τρόπος κατασκευής των εκρηκτικών μηχανισμών που εξερράγησαν το Σάββατο στη Νέα Υόρκη τραυματίζοντας 29 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, εξερράγη μία βόμβα ενώ σε κοντινή απόσταση, μόλις 4 τετράγωνα μακριά, βρέθηκε άθικτη μία δεύτερη συσκευή η οποία απενεργοποιήθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη. Και οι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί είχαν δημιουργηθεί με χύτρες και με παρόμοιο τρόπο όπως οι βόμβες που έσπειραν το θάνατο στον μαραθώνιο της Βοστόνης το 2013.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων και οι δύο μηχανισμοί έφεραν κινητά τηλέφωνα, χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και αυτοσχέδιους πυροκροτητές.

Το FBI ανέφερε ότι σταμάτησε ένα ύποπτο όχημα στο Μπρούκλιν την Κυριακή χωρίς να κάνει συλλήψεις, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τα 5 άτομα που επέβαιναν στο όχημα οδηγήθηκαν για ανάκριση.

Την Κυριακή, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε: «Υπήρχε πολιτικό κίνητρο; Προσωπικό κίνητρο; Δεν γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε ότι έγινε μία βομβιστική επίθεση. Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό. Αλλά έχουμε πολύ περισσότερη δουλειά να κάνουμε για να μπορέσουμε να πούμε τις κίνητρο βρίσκεται πίσω από αυτό. Όλες οι πιθανές θεωρίες για το τι συνέβη εδώ και πως συνδέεται θα διερευνηθούν αλλά δεν έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία αυτή τη στιγμή».

Οι μαρτυρίες πάντως για το που βρισκόταν η βόμβα πριν εκραγεί διαφέρουν, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι βρισκόταν μέσα σε κάδο και άλλους να υποστηρίζουν ότι βρισκόταν μέσα σε εργαλειοθήκη.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί πάντως είναι ότι το Τσέλσι όπου έλαβε χώρα το περιστατικό είναι μία από τις πιο in περιοχές του Μανχάταν με τα μπαρ και τα εστιατόριά του να είναι γεμάτα τα Σαββατοκύριακα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ