Αρχείο

Τρέμει η αμερικανική κυριαρχία ! Ρωσία και Κίνα έκαναν επίδειξη στρατιωτικής ισχύος στην Νότια Θάλασσα της Κίνας (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

Οι ρωσικές και οι κινεζικές δυνάμεις  ξεκίνησαν  την ενεργό φάση της  8ήμερης  κοινής ναυτικής άσκησης στην περιοχή της θάλασσας της Νότιας Κίνας, εν μέσω εντάσεων με τις ΗΠΑ, η οποία επεκτείνει τη στρατιωτική παρουσία της στην περιοχή, αναφέρει ο διεθνής τύπος .

Η ενεργός φάση της ασκήσεως «the Joint Sea 2016»  ξεκίνησε σε άγνωστη τοποθεσία, με την προσβολή από μονάδες επιφανείας και αεροσκάφη της ακτής . Μάλιστα όπως ανέφεραν επιτελείς των ρωσικών  δυνάμεων « το έδαφος στο σημείο εκείνο «κόντυνε « κάποια εκατοστά» από την τρομερή δύναμη πυρός που ασκήθηκε σε αυτό.

Επισημαίνεται ότι τα πολεμικά πλοία αναχώρησαν από την νοτιοανατολική επαρχία της Κίνας Guangdong την Δευτέρα.

Με τη συμμετοχή 21 αεροσκαφών και 18 πολεμικών πλοίων  από τις δύο πλευρές, συμπεριλαμβανομένων  αντιτορπιλικών, καταδρομικών, φρεγατών,   αμφίβιων πλοίων και σκαφών εφοδιασμού, ρωσικές και κινεζικές ναυτικές δυνάμεις ασκούνται σε μια σειρά από σενάρια, όπως αυτά της  έκτακτης ανάγκης, αναζήτησης και διάσωσης, καθώς και της συνοδείας σκαφών.

Το ρωσικό ναυτικό έχει αναπτύξει  για τον λόγο αυτόν τρία αντιτορπιλικά,   δύο πλοία ανεφοδιασμού, δύο ελικόπτερα, 96 πεζοναύτες και μια σειρά από αμφίβιες τεθωρακισμένα μονάδες.

Οι ασκήσεις  έχουν περιγραφεί από ειδικούς αμυντικούς αναλυτές ως «η μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση που διεξήχθη ποτέ, από  κοινού από τις δύο χώρες".

Οι κοινές κινεζο -ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις υλοποιούνται για  πέμπτη  φορά  από το 2012 και οι πρώτες τέτοιες ασκήσεις που  πραγματοποιούνται στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Συμπίπτουν   με την έναρξη των ασκήσεων των  ΗΠΑ με την Ιαπωνία με την επωνυμία  "Valiant Shield 2016" στην περιοχή Ασίας Ειρηνικού.

https://youtu.be/e88ZZiXQM2Q

https://youtu.be/kDWb1gShYdc

https://youtu.be/fjReCc22o4U

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ