Κόσμος

Το σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο με την Χίλαρι Κλίντον για την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου


Λίγες μόνο εβδομάδες πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και λίγες μόνο ημέρες πριν την επέτειο της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου ένα ακατέργαστο ηχητικό ντοκουμέντο έρχεται στη δημοσιότητα το οποίο προσπαθεί να αντικρούσει την ταμπέλα που έχει αποδοθεί στην υποψήφια Χίλαρι Κλίντον αυτή της «ψυχρής» και «απόμακρης» πολιτικού.

Στο ηχητικό αυτό ντοκουμέντο που κατεγράφη σχεδόν δυο χρόνια μετά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ακούγεται μια φορτισμένη συναισθηματικά Χίλαρι Κλίντον να εκφράζει την αγανάκτισή της για την ψευδή ανακοίνωση της κυβέρνηση Μπους προς τους Νεοϋορκέζους ότι μετά την 9/11 ο αέρας πάνω από το Ground Zero ήταν ασφαλής.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Guardian, ήταν 26 Αυγούστου του 2003 όταν η Χίλαρι Κλίντον περικυκλωμένη από πυροσβέστες και γιατρούς, ακούγεται αγνώριστη έχοντας χάσει σχεδόν την ψυχραιμία της να λέει:

«Δεν πιστεύω ότι κάποιος από εμάς θα ανέμενε ότι η κυβέρνησή μας θα μας εξαπατήσει εν γνώσει του για κάτι τόσο ιερό όσο και ο αέρας που αναπνέουμε. Ο αέρας που αναπνέουν τα παιδιά μας στα σχολεία,που οι γενναίοι μας διασώστες αντιμετώπισαν στα ερείπια».
Αν και η διοίκηση του Τζορτζ Μπους είχε μόλις συστήσει στην ΕPA, τον ομοσπονδιακό οργανισμό για την περιβαλλοντική ασφάλεια να διαβεβαιώσει τους πολίτες της Νέας Υόρκης ότι μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, ο αέρας στο Ground Zero είναι ασφαλής, στην πραγματικότητα γνώριζαν καλά ότι ένα βαρύ πέπλο από αμίαντο, τσιμέντο, γυαλί, σκόνη, βαρέα μέταλλα και καύσιμα πλανιόταν πάνω από την ατμόσφαιρα.

«Είμαι εξοργισμένη», συνέχιζε η Χίλαρι. Τις πρώτες μέρες, κανείς δεν θα μπορούσε να ξέρει. Αλλά μια εβδομάδα μετά; Δύο εβδομάδες; Δύο μήνες; Έξι μήνες; Κάντε μου τη χάρη!».

Όπως σχολιάζει η Guardian, αν και η Χίλαρι Κλίντον έχει ασχοληθεί με διάφορα θέματα εδώ και 30 χρόνια παρουσίας της στην δημόσια ζωή που αποκαλύπτουν τον χαρακτήρα της, η αντίδρασή της στην υπόθεση των Δίδυμων Πύργων δείχνει τι πραγματικά να περιμένει κανείς αν τελικά εκλεχθεί πρόεδρος της Αμερικής.

https://www.wnyc.org/widgets/ondemand_player/wnyc/#file=/audio/json/661422/&share=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...