Κοινωνία

Το βίντεο από την μεγάλη ελληνοισραηλινή άσκηση στον Όλυμπο


Ολοκληρώθηκε η μεγάλη ελληνοισραηλινή άσκηση που διήρκησε συνολικά δύο εβδομάδες στην χώρα μας . Η άσκηση περιελάμβανε περίπλοκα σενάρια. Τα πληρώματα αντιμετώπισαν αποστολές PSAR (Pilot Search and Rescue) και απροσδόκητες καταστάσεις που συμβαίνουν κατά την διάρκεια μιας πολεμικής πτήσης.

«Το Ισραήλ είναι μια φανταστική αλλά μικρή χώρα» είπε ο Στρατηγός Nir Nin-Nun,διοικητής της Αεροπορικής Υποστήριξης και των Ελικοπτέρων. «Στόχος μας είναι να εκπαιδεύουμε τα πληρώματά μας σε νέες συνθήκες και περιοχές όπως το βουνό Όλυμπος σε ύψος 10.000 ποδών»

«Η άσκηση περιλάμβανε συνεργασία διαφόρων πτερύγων της IAF με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία καθώς οι πτήσεις γίνονταν σε άγνωστη περιοχή, με μεταβλητή τοπογραφία και ψηλά βουνά» δήλωσε ο διοικητής της άσκησης.

«Μεγάλες πτήσεις σε άγνωστη περιοχή με τον καιρό να αλλάζει μας επιτρέπει να δοκιμάζουμε επιχειρησιακά εργαλεία και δόγματα τα οποία στο Ισραήλ δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε»

Στην άσκηση συμμετείχαν ισραηλινά Sikorsky CH-53 και UH-60 Black Hawks που οι Ισραηλινοί τα ονομάζουν "Yasour" και "Yanshuf" και εκπαιδεύτηκαν με ελληνικά «Απάτσι» και μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας.

https://www.youtube.com/embed/1hM_LiER0G8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές