Κοινωνία

Τον «ακατάσχετο» λογαριασμό περιμένει ο επιχειρηματικός κόσμος

Τη ρύθμιση για τον ακατάσχετο λογαριασμό επιχειρήσεων περιμένει ο επιχειρηματικός κόσμος, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνου Μίχαλου αλλά και του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Κωνσταντίνου Χρήστου.

«Τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση του "ακατάσχετου" λογαριασμού της επιχείρησης περιμένει ο επιχειρηματικός κόσμος καθώς υπάρχουν πολλές διαφορετικές κατηγορίες υποχρεώσεων», τονίζει σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Μίχαλος σχετικά με το θέμα, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη άμεσης υλοποίησης του επαγγελματικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η θέση των επιμελητηρίων είναι να περιλαμβάνονται σε αυτό το λογαριασμό μόνο οι βασικές ανάγκες των επιχειρήσεων, δηλαδή μισθοδοσία, ενοίκιο, λογαριασμοί δημοσίου και ασφαλιστικών ταμείων «ώστε να μην εφευρεθούν νέα εξοδολόγια», όπως συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος βλέπει με θετικό τρόπο την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου αλλά περιμένει από την κυβέρνηση να γνωστοποιήσει το σχεδιασμό για τον τρόπο εφαρμογής του καθώς «όσες συζητήσεις έχουν γίνει μέχρι τώρα, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές κατηγορίες υποχρεώσεων στις διάφορες μορφές επιχειρηματικότητας».

Και ο Κωνσταντίνος Χρήστου, σημειώνει πως η ρύθμιση με τον ακατάσχετο λογαριασμό επιχειρήσεων είναι «κάτι που περιμένει όλος ο επιχειρηματικός κόσμος». Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» δήλωσε ότι περιμένει άμεσα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση με τον ακατάσχετο λογαριασμό επιχειρήσεων και χαρακτήρισε «πολύ παραγωγική» τη συζήτηση και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για το θέμα.

«Θα έχουμε αποτελέσματα σε σχέση με αυτή τη ρύθμιση. Είναι κάτι που περιμένει όλος ο επιχειρηματικός κόσμος. Μέσα στις επόμενες ημέρες νομίζω πως θα έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρήστου.

Χαρακτήρισε δε «τεράστια πληγή για τα δημόσια έσοδα, εις βάρος της ίδιας της επιχειρηματικότητας» το εμπόριο εκτός νομίμων πλαισίων, ενώ από τις συζητήσεις με τους παραγωγικούς φορείς ο ίδιος αποκόμισε θετικό κλίμα, καθώς, όπως είπε, οι εκπρόσωποί τους έδειξαν πως θέλουν να ενισχυθούν οι υγιείς και νόμιμες επιχειρήσεις και να απομονωθούν πρακτικές που δεν συνάδουν με την όλη κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του «48ωρου λουκέτου» στις επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν, είπε: «Ήταν μία αναγκαιότητα να υπάρχει μία σοβαρή παρέμβαση. Νομίζω ότι υπήρξαν αποτελέσματα με την πολύ καλή δουλειά των ελεγκτών της Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Υπήρξαν σοβαρά αποτελέσματα και ο κόσμος κατάλαβε ότι τα χρήματα που δεν θα πληρώσει για το ΦΠΑ, ενδεχομένως σε μια παράνομη συναλλαγή με τον έμπορο για μία απόδειξη, στη συνέχεια τα πληρώνουμε πολλαπλά όλοι μας σε φόρους, τέλη, εισφορές».

Υπογράμμισε δε την ανάγκη «να γίνει κτήμα η φορολογική συνείδηση για όλους τους πολίτες» και υπογράμμισε πως «δεν είναι μόνο η μη έκδοση της απόδειξης, αλλά θα πρέπει να προχωρήσουμε όλοι ένα βήμα παραπέρα και να υποστηρίξουμε το νόμιμο εμπόριο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...