Αρχείο

Τι κρύβεται πίσω από την παραίτηση του ΓΓ μετανάστευσης και τις επικρίσεις του στην κυβέρνηση;-900.000 χιλ. ευρώ το ετήσιο κόστος για τους μετανάστες

Η παραίτηση του γενικού γραμματέα μετανάστευσης χθες  Τρίτη μετά από την δημοσιοποίηση από γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό, των άσχημων συνθηκών στα  κέντρα φιλοξενίας μεταναστών της χώρας  είχε και παρεπόμενα εντός της κυβερνήσεως , αναφέρει το Reuters και πολλά ξένα ΜΜΕ .

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποδέχθηκε την παραίτηση του Οδυσσέα Βουδούρη », ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού σε ανακοίνωση του  χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

« Η παραίτησή μου έγινε και έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό. Ο λόγος τη κίνησης αυτής είναι ότι  μου δόθηκε εντολή χωρίς αντικείμενο», δήλωσε ο  Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την υποδοχή και την ταυτοποίηση των μεταναστών, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM .

«Η κατάσταση δεν είναι όπως πρέπει. Οι νέοι υπάλληλοι  φθάνουν τώρα ... και δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος να τους πει ποιο είναι το καθήκον τους», είπε ο ίδιος.

Ο κ. Βουδούρης ο οποίος  είναι σύμβουλος του υπουργού μετανάστευσης κ. Γιάννη Μουζάλα , είπε ότι  η Νορβηγία η οποία διαχειρίζεται περισσότερους πρόσφυγες από την Ελλάδα, ξοδεύει πολύ λιγότερα για την διαμονή τους.

«Το μέσο κόστος ενός πρόσφυγα στη Νορβηγία είναι ετησίως περίπου 12.000 ευρώ. Στην Ελλάδα είναι 15.000 ευρώ», δήλωσε ο Βουδούρης, πυροδοτώντας μια μεγάλη συζήτηση για το κόστος της διαβίωσης των 60 χιλιάδων μεταναστών στην Ελλάδα .

Μιλάμε δηλαδή για  900.000 ευρώ το χρόνο τα οποία δίδονται για την διαβίωση των 60.000 μεταναστών και τα οποία επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό . Τα εκατομμύρια που αναγράφονται στον διεθνή τύπο ως "βοήθεια" της ΕΕ αφορά αποκλειστικά και μόνο τις ΜΚΟ.

Η Ελλάδα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε με την Νορβηγία ούτε με καμία άλλη χώρα διότι ευρίσκεται σε ύφεση από το 2009 και τώρα «τρέχει» το τρίτο μνημόνιο με ότι αυτό συνεπάγεται για την χώρα μας.

Η παραίτηση του γγ προμηνύει και άλλες κινήσεις εντός της κυβέρνησης για πλήθος άλλων θεμάτων στα οποία από ότι διαφαίνεται δεν «βγαίνει ο λογαριασμός».

Οι εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο με αφορμή και την νέα αξιολόγηση με την Τρόικα θα φέρουν στην επιφάνεια ακόμη  νέα προβλήματα , όπως είναι οι εργασιακές σχέσεις η πώληση μέρους της ΔΕΔΔΗΕ και πολλά άλλα.

Το πιθανότερο σενάριο είναι η διενέργεια πρόωρων εκλογών μέσα στο έτος και η δημιουργία νέας κυβέρνησης συνασπισμού για να εκτελέσει και αυτή με την σειρά της , τα μνημόνια που μας "φόρτωσαν" οι Γερμανοί" οι οποίοι σαφώς και δεν είναι φίλοι μας".

http://www.independent.mk/articles/36471/Greek+General+Secretary+for+Migration+Resigns+after+Criticising+Government?

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ