Κοινωνία

Τι θα γίνει με όσους φοιτητές δεν αποδέχονται τον ΑΜΚΑ;

ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Αξιότιμον Υπουργόν κ. Νίκο Φίλην

Παιανία, 12/09/2016

ΘΕΜΑ:
«Εγγραφή νεοεισακτέων φοιτητών εις Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι-μη αποδεχομένων τον ΑΜΚΑ»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

   Είμαστε και συναποτελούμε μια μεγάλη μερίδα του Ορθοδόξου Ελληνικού Λαού, με τις αξίες και τα ιδανικά αυτού του τόπου, αλλά και τα δικαιώματα προς πάσαν ενάρετον διεκδίκησιν, με το «γράμμα» του Νόμου, ως φορολογούμενοι πολίτες συμμέτοχοι και συναποδεχόμενοι τις ευεργεσίες αυτού του τόπου.

Δεν αρνηθήκαμε ποτέ το Σύνταγμα και τα θεσπίσματα του Έθνους, ούτε αντισταθήκαμε κατά της Αρχής ή των Αρχών και Εξουσιών της Ελλάδος.

Δηλώνουμε ευκρινώς ότι παραμένουμε ακλόνητοι στην Πίστη μας, την παραδοθείσαν εις ημας από τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας. Κάτι που για όλους τους ενσυνειδήτους Ορθοδόξους είναι απαράβατη υποχρέωση και ελάχιστος σεβασμός προς το μυρίπνοο, ατίμητο αίμα των μαρτύρων της Πίστεώς μας.

Εν τούτοις, οποιαδήποτε κοινωνική, επιστημονική ή άλλη σχέση με την Ελληνική Πολιτεία κατά την οποίαν απαιτείται στυγνή κωδικοποίηση με τον αντίχριστο αριθμό «666» (όπως σας έχουμε ενημερώσει κατά το παρελθόν, ακόμα και προς τους προκατόχους του υψηλού θώκου, τον οποίο κατέχετε και «διακρίνεστε» μέσω αυτού, με μια κυρίως παλαιόθεν δέσμευση του Ν.3655/2006 περί ΑΜΚΑ…), είναι τουλάχιστον άτοπος!

Δεν διαπραγματευόμεθα το προαιρετικόν της νομοθεσίας…. Αυτό όμως που ζητάμε από εσάς, είναι μια ειδική παραχώρηση που σημαίνει και ανάλογον ευαισθησία καλής θελήσεως, όπως απαλλαγούν οι νεοείσακτοι πρωτοετείς οι επιτυχόντες στα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι της Χώρας, από τον ΑΜΚΑ το οποίο λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων δεν το κατέχουν ή δεν το αποδέχονται. Είναι δικαίωμά τους, εφόσον τουλάχιστον για τα φοιτητικά χρόνια δεν είναι απαραίτητο και δεν συνάδει ούτε με την παιδεία, ούτε με τη μόρφωση και εν γένει με την εκπαίδευση.

  • Μη ζητάτε από αυτά τα παιδιά (ητοι το ελάχιστο όσο και πολύτιμο αυριανό δυναμικό της Χώρας σε θέσεις «κλειδιά» που σήμερα «κλειδώνονται» μέχρις επικινδύνου αποτυχίας- μετά επιτυχήν έκβασιν επι των εισαγωγικών εξετάσεων- ή και απωλείας του 1ου  έτους σπουδών), …να αλλαξοπιστήσουν!
  • Μη μας αναγκάσετε όλους: παιδιά, γονείς, κηδεμόνες σε ψυχικό και ψυχρό μαρασμό, που οδηγεί σε άδικη κατάθλιψη.
  • Μην μας πετάτε εκτός των τειχών του ήδη πολυταλαιπωρημένου Ελληνικού Έθνους.
  • Μην αδικείτε άλλο, παιδιά και γονείς αυτής της πολυπαθούς κοινωνίας, που με ανυπολόγιστους κόπους, μόχθους, θυσίες, αγωνίες και οικονομικές δυσχέρειες, κατόρθωσαν να αναδειχθούν ως νέοι Ακαδημαϊκοί Πολίτες, δίνοντάς μας αφενός τη χαρά της επιτυχίας και αφετέρου, το όραμα επιβιώσεως της Ελλάδος.
  • Μην αποκλείετε τα παιδιά μας από δικαιώματα, που άλλες θρησκείες απολαμβάνουν ελεύθερα σε αυτή τη Χώρα.  

Δώστε τουλάχιστον το δικαίωμα ώστε να χρησιμοποιηθεί ειδικά σε αυτήν την περίπτωση το απόρρητον περί προσωπικών δεδομένων, όπως ισχύει και στην φορολογική δήλωση, πέραν του θρησκευτικού ζητήματος.

Σας παρακαλούμε θερμώς εγκύψατε σε ένα σοβαρό θέμα, οι προεκτάσεις του οποίου είναι πολύ επικίνδυνες για το μέλλον όλων μας, πριν εκκολαφθεί ένα άλλο «αυγό» φιδιού στον κόρφο μας! Όχι άλλους διωγμούς στην Ορθοδοξία των Ελλήνων!

             

Αθανάσιος Ν. Παπαγεωργίου

Διευθυντής Ιατρός – Χειρουργός

Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών

            Πρόεδρος του Συλλόγου

       «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος»-

             Φίλοι του Αγίου Όρους

Τηλ. 210-6642641

Καθώς και οι συναυλιζόμενοι πνευματικά, 31 Ελληνορθόδοξοι Σύλλογοι!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ