Αρχείο

Συνελήφθησαν ακόμη δύο Τούρκοι ενώ ετοιμάζονταν να «μεταναστεύσουν» στην Ελλάδα από τον Έβρο- Αναμένεται μεγάλο κύμα εισόδου στην χώρα μας - Σε ετοιμότητα οι ελληνικές αρχές

Τελικά η Ελλάδα είναι «ζάχαρη και μέλι» για τους Τούρκους πολίτες  που δεν συμφωνούν με την σκληρή και απάνθρωπη πολιτική  του Σουλτάνου Ερντογάν. Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί ενδεχομένως να αριθμούς από χιλιάδες έως εκατομμύριο .

Στην προκειμένη περίπτωση,  η  τουρκική αστυνομία συνέλαβε έναν ακαδημαϊκό και έναν δάσκαλο, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί από τα καθήκοντα τους ως μέρος των συνεχιζόμενων διώξεων στον απόηχο του  αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15η Ιουλίου.

Οι συγκεκριμένοι «άτυχοι» , συνελήφθησαν και κρατούνται ενώ  προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ελλάδα παράνομα στην περιοχή Uzunkörpü, ενώ στην συνέχεια θα διέρχονταν τον ποταμό Έβρο, ανακοίνωσε το  πρακτορείο ειδήσεων Doğan  .

Ειδικές μονάδες της τουρκικής αστυνομίας διεξήγαγαν επιχείρηση μετά από πληροφορίες της ΜΙΤ και συνέλαβαν τους δύο υπόπτους που  ετοιμάζονταν να περάσουν στην Ελλάδα.

Ο καθηγητής πανεπιστημίου Hakan Ακίν, ήταν σε διαθεσιμότητα από τα καθήκοντα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά στις 25 Ιουλίου, ενώ και  ο καθηγητής  φιλόλογος Senel Özdemir, είχε απομακρυνθεί από τα καθήκοντα του στο Γυμνάσιο  Sancaktepe  στην Κωνσταντινούπολη την 1 Αυγούστου.

Akın και Senel ήταν σε διαθεσιμότητα από τα καθήκοντά τους ως μέρος της έρευνας για την οργάνωση  (Feto), η οποία είχε κατηγορηθεί για το πραξικόπημα στην χώρα, αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας στην Κων/πολη .

Οι δύο άνδρες είχαν καταβάλει  συνολικά  12.500 ευρώ σε λαθρέμπορους στην Κωνσταντινούπολη για να οργανώσουν  τη διαφυγή τους στην Ελλάδα διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο που κυλάει  κατά μήκος των συνόρων, σύμφωνα με το πρακτορείο.

n_103794_1

Οι Τούρκοι αστυνομικοί  κατάσχεσαν επίσης μια σχεδία , ένα κουπί και μια αντλία, ενώ οι ύποπτοι υποβάλλονται σε ανάκριση από τις τουρκικές αρχές.

Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε πολύ  σύντομα μεγάλο κύμα εισροής Τούρκων υπηκόων στην Ελλάδα , οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να ζήσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες στην γειτονική Τουρκία.

Πρόκειται  σαφέστατα για την δημιουργία ενός κλίματος στην χώρα που θυμίζει πάρα πολύ το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ