Αρχείο

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις: Ο Ερντογάν κρυβόταν στη ρωσική βάση Hmeymim κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος - Δείτε το βίντεο


Toυ Βασίλη Καπούλα

Αποκαλύψεις σοκ για το πως σώθηκε ο Ρ.Τ.Ερντογάν από το πραξικόπημα παραθέτει πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Λιβάνου και σημαντική τηλεοπτική προσωπικότητα, 0 Wahim Wahab, σε συνέντευξη του. 

Όλα όσα λέει επιβεβαιώνουν το pentapostagma.gr για όσα από την αρχή είχε πει ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν σώθηκε χάρη στη Ρωσία και γι αυτό χρωστάει μεγάλη χάρη στον Β.Πούτιν. Δείτε το άρθρο μας Αποκάλυψη βόμβα: Ο Α.Ντούγκιν ήταν με κλιμάκιο της KGB παραμονές του πραξικοπήματος στην Τουρκία και ειδοποίησε τον Ερντογάν  και ΕΚΤΑΚΤΟ: H Toυρκία ευχαρίστησε την Ρωσία για την προειδοποίηση και αποτροπή του πραξικοπήματος – Γη και ύδωρ θα δώσει ο Ρ.Τ.Ερντογάν στον Β.Πούτιν .

Επιπλέον αν αυτά έγιναν ακριβώς έτσι ή κάπως έτσι έχει λίγη σημασία. Η Τουρκία ξεπληρώνει χάρη στην Ρωσία και αν αυτονομηθεί στρατιωτική, τότε θα βρει ξανά τη Ρωσία στο δρόμο της

Τα κύρια σημεάι της συνέντευξης

"Η συριακή σκηνή μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία δεν είναι η ίδια. Πρώτον επειδή ο Ρ.Τ.Ερντογάν σώθηκε από τους Ρώσους και τους Ιρανούς"

Ερώτηση: "Πριν λίγες ημέρες ρωτήσατε στο twitter αν ο Ρ.Τ.Ερντογάν φιλοξενήθηκε στην ρωσική βάση Hmeymim στη Συρία;"

Απάντηση: Αυτό ακριβώς συνέβη. Όταν ο Ερντογάν έβγαλε την ανακοίνωση ότι είναι σε ασφαλές μέρος, φιλοξενούνταν στη ρωσική βάση. Είναι επίσης γνωστό ότι οι Ρώσοι τον είχαν προειδοποιήσει πριν το πραξικόπημα και γι αυτό το πραξικόπημα απέτυχε. Τον πληροφόρησαν για το επικείμενο πραξικόπημα έτσι ο Ερντογάν ανέλαβε δράσεις λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το πραξικόπημα".

Ερώτηση: "Και κατέφυγε στην ρωσική βάση Hmeymim στη Συρία;"

Απάντηση: "Αυτό είπα. Αυτό είναι το σωστό. Πέρασε τη νύχτα εκεί μαζί με τους Ρώσους. Από αυτό το σημείο και μετά η τουρκική στάση άρχιζε να αλλάζει μετά το πραξικόπημα. Σήμερα ναι, η τουρκική επέμβαση στην Β.Συρία είναι κατοχή της συριακής γης, ναι θέλω να βάλω τον εαυτό μου στη θέση των Σύρων. Ήρθα και έδωσα κάποια "χαρτιά" στους Κούρδους, τότε κάποιοι Κούρδοι προσπάθησαν να με εξαπατήσουν (τη συριακή κυβέρνηση). Προσπάθησαν να μου επιτεθούν στη Χασάκα παρά το γεγονός πως η συριακή κυβέρνηση δεν έχει ουσιαστικές στρατιωτικές δυνάμεις εκεί, μόνο αστυνομία και δυνάμεις ασφαλείας, επειδή χρησιμοποιεί το στρατό σε άλλες περιοχές. Δεν υπήρχε απειλή στην περιοχή".

Τότε οι Κούρδοι αποφάσισαν ότι είχε έρθει η ώρα να προσθέσουν ένα τμήμα της συριακής γης στο Κουρδιστάν. Οι Κούρδοι έχουν σοβαρό πρόβλημα, όπου πάνε ανακηρύσσουν την περιοχή ως τμήμα του Κουρδιστάν. Για παράδειγμα σήμερα ήρθαν και θέλουν να καταλάβουν την Χαζάκα αλλά ο πληθυσμός είναι 60% Άραβες! Δεν μπορείτε να έρθετε και να μου πείτε ότι αυτό είναι τμήμα του Κουρδιστάν όπως με το Κιρκούκ και ότι θα συμβεί στη Μοσούλη αν συμμετάσχουν στη μάχη. Οι κουρδικές δυνάμεις εποφθαλμιούν πολλές περιοχές.

Υπάρχουν 4 κράτη στην περιοχή που δεν θα επιτρέψουν να σχηματιστεί τετελεσμένο κουρδικό κράτος. Αν θέλετε να σχηματίσετε κουρδικό κράτος, πρέπει να πάρετε γη από Ιράν, Τουρκία, Συρία, Ιράκ. Οι Τούρκοι μπήκαν στην Συρία για να χτυπήσουν τους Κούρδους. Αν ήμουν η συριακή κυβέρνηση, θα με συνέφερε γιατί δυο διαφορετικές δυνάμεις κατοχής θα αρχίσουν τις μεταξύ τους συγκρούσεις, είναι οκ. Αργότερα θα δούμε πως θα διευθετηθεί το ζήτημα.

Όχι δεν υπάρχει ζήτημα τουρκικής ζώνης ασφαλείας. Θα τα δούμε όλα στο μέλλον"....

https://www.youtube.com/embed/NfpyXKtbeH0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...