Αρχείο

Σκηνές αποκάλυψης σε ολόκληρη τη χώρα: Καράβια βγήκαν στη στεριά, αυτοκίνητα στη θάλασσα - Δείτε εικόνες

Σκηνές αποκάλυψης σε ολόκληρη τη χώρα: Ανυπολόγιστες καταστροφές, δρόμοι έγιναν ποτάμια, 500 κλήσεις για άντληση υδάτων μόνο στη Θεσσαλονίκη. Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της EMΥ.

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της Πελοποννήσου και της Θεσσαλονίκης που από χθες έχουν δεχθεί για τα καλά το χτύπημα της κακοκαιρίας.

Οι φωτογραφίες που έρχονται από τη Στούπα της Μεσσηνίας καταδεικνύουν τις ανυπολόγιστες καταστροφές. Η έντονη βροχόπτωση σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ισόγεια και υπόγεια διαμερίσματα, δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια και πολλά αυτοκίνητα να καταλήξουν στη... θάλασσα.

Και σήμερα, για δεύτερη ημέρα, ο Πύργος πνίγηκε από την κακοκαιρία. Η έντονη βροχόπτωση ξεκίνησε από τα ξημερώματα, αν και κατά τη διάρκεια της νύχτας καταιγίδες μικρότερης διάρκειας έπληξαν την πόλη και την περιοχή.

Έως τις εννέα το πρωί έβρεχε ακατάπαυστα. Πολλοί δρόμοι της πόλης πλημμύρισαν ενώ δεκάδες είναι οι κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας.
Δίδυμοι ανεμοστρόβιλοι έκαναν την εμφάνισή τους το πρωί της Τρίτης στο Κατάκολο. Έκπληκτοι, τουρίστες, ξεναγοί, επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού και κάτοικοι, αντίκρισαν δύο μεγάλους υδροστρόβιλους να κινούνται προς το λιμάνι.

Ευτυχώς για όλους δεν κινήθηκαν προς τη στεριά και χάθηκαν στην πορεία τους στη θάλασσα.

Για «βιβλική καταστροφή» στον Δήμο Θερμαϊκού κάνει λόγο ο δήμαρχος, Γιάννης Μαυρομάτης, καθώς από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και ξεριζώθηκαν δέντρα σε Αγία Τριάδα, Επανομή και Μηχανιώνα.

«Είναι άσχημη και προβληματική η εικόνα στον Δήμο μας. Δέντρα ξεριζώθηκαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά, δεκάδες δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ προσπαθεί να απεγκλωβίσει τους ανθρώπους από τα πλημμυρισμένα υπόγεια. Τα συνεργεία του Δήμου, από χθες που ξεκίνησε η έντονη βροχόπτωση, προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους για να πάνε οι κάτοικοι σήμερα στις δουλειές τους» δήλωσε στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ο κ.Μαυρομάτης.

Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων σημειώθηκαν και πολύωρες διακοπές ρεύματος στην περιοχή με αποτέλεσμα να σταματήσουν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια της ΕΥΑΘ και να βγουν τα λύματα στους δρόμους προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Όπως είπε ο κ.Μαυρομάτης, τις επόμενες ώρες θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για να κηρυχτεί ο Δήμος Θερμαϊκού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι τώρα 500 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ λόγω υπερχείλισης χειμάρρoυ στην Αγία Τριάδα έχουν απεγκλωβιστεί 24 άτομα από Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ