Κόσμος

Σάλος στην Ρουμανία από την παρέμβαση του Αμερικανού πρέσβη υπέρ μειονότητας στην χώρα-Τα ίδια δεν κάνουν παντού στα βαλκάνια ;

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Hans G. Klemm στη Ρουμανία έχει προκαλέσει σάλο στην πλειοψηφία των Ρουμάνων πολιτών, όταν πόζαρε για μια φωτογραφία,  κρατώντας την σημαία της ουγγρικής μειονότητας στην Ρουμανία, αναφέρει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων ASSOCIATED PRESS .

Η εικόνα του Πρέσβη Hans G. Klemm να κρατά  τη σημαία της μειονότητας με την ονομασία «Ζέκλερ» δημοσιεύτηκε στο Facebook  από  τον Antal Arpad που είναι ο δήμαρχος της πόλης  Σφάντου Γκεόργκε, την  οποία επισκέφθηκε ο Klemm. Ο Arpad και δύο άλλοι άνδρες, επίσης κρατούσαν την ίδια  σημαία.

Η κοινότητα των Ζέκλερ είναι μια σημαντική  μειονότητα που ζει στην Τρανσυλβανία, από την εποχή που αυτή αποτελούσε κομμάτι  της Αυστρο-Ουγγρικής Αυτοκρατορίας μέχρι το 1918.

Ορισμένοι Ούγγροι θέλουν ακόμη και σήμερα να ανήκουν στην Ουγγαρία ενώ κάποιοι άλλοι ζητούν  περισσότερη αυτονομία.

 Υπάρχουν περίπου 1,2 εκατομμύρια Ούγγροι που ζουν στη Ρουμανία, οι περισσότεροι στην Τρανσυλβανία.

Η ρουμανική νομοθεσία επιτρέπει  στα δημόσια κτίρια την ανάρτηση  μόνο της ρουμανικής σημαίας, τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της σημαίας που εκπροσωπεί δημόσιο ίδρυμα .

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας, ανακοίνωσε την  Τετάρτη ότι  μίλησε με διπλωμάτες των ΗΠΑ για «την ανάγκη να κατανοήσουν και να λάβουν  υπόψη τους ... ορισμένες ευαισθησίες».

Η πρεσβεία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο  Klemm «ταξιδεύει τακτικά σε όλη τη χώρα, όπου και συναντάται με διαφορετικές ομάδες από όλα τα μέρη της ρουμανικής κοινωνίας»,  εξαίροντας τη δέσμευση της Ρουμανίας στη δημοκρατία.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ