Κοινωνία

Ρίο 2016: «Χρυσός» ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στην κολύμβηση (βίντεο)


Ασταμάτητη η ελληνική παραολυμπιακή ομάδα στο Ρίο - Χρυσός ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

Ένα παλικάρι από τις Φέρες, Έβρου κατακτά την κορυφή και το πρώτο μετάλλιο της κολύμβησης στην διοργάνωση, μετά από μια συγκλονιστική κούρσα.

Στο δεύτερο πενηντάρι σκεφτόταν όλους εκείνους τους ανθρώπους, που πριν κάνει κάποια διάκριση στο Ρίο, του έλεγαν ότι πίστευαν σε εκείνον. Του έστελναν μηνύματα συμπαράστασης και τον τόνωναν ψυχολογικά.

Και ο 17χρονος Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης φρόντισε να τους αποζημιώσει. Χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα S9, συνοδευμένο από παραολυμπιακό ρεκόρ. Η επίδοση του Μιχαλεντζάκη ήταν 59 δεύτερα 27 εκατοστά. Γύρισε στο πρώτο 50άρι δεύτερος (28.02), όμως στο δεύτερο πενηντάρι έβαλε μπρος τις... μηχανές και απογειώθηκε. Το πάρτι μόλις είχε ξεκινήσει. Τρελό πανηγύρι μέσα στο νερό, τρελό πανηγύρι και στις κερκίδες, όπου η αδελφή του, η οποία ταξίδεψε στο Ρίο με προσωπικά της έξοδα, έκλαιγε από χαρά.

«Το αφιερώνω στην αδελφή μου» ήταν η πρώτη του κουβέντα αμέσως μετά την... τρελή κούρσα που τον έφερε στην κορυφή της κούρσας.

Μπράβο Δημοσθένη! Είμαστε υπερήφανοι! Ειδικά οι συμπατριώτες σου, στις Φέρες, σε περιμένουν πίσω για να σε υποδεχτούν όπως σου αξίζει.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Feevros%2Fvideos%2F10154505584302389%2F&show_text=0&width=560

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...