Πολιτική

Π.Σκουρλέτης: «Έτοιμοι να συμμετάσχουμε στην κατασκευή Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, αλλά όλα εξαρτώνται από την Ευρώπη»

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να μετάσχει στην κατασκευή του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στη νότια Ευρώπη, αλλά η απόφαση για το ζήτημα είναι στα χέρια της ΕΕ, δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Η Ελλάδα ενδιαφέρεται για την κατασκευή ενός αγωγού αερίου, είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε, αλλά όλα εξαρτώνται από την Ευρώπη», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, μετά από τη συνάντησή του με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ το Σάββατο.

Μετά τη συνάντηση, ο Νόβακ τόνισε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του έργου του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου. Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, για το έργο ενδιαφέρονται επίσης η Ιταλία και η Αυστρία. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε πως οι δύο χώρες μπορεί να συμμετάσχουν στις συνομιλίες με την Κομισιόν για το ζήτημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές