Πολιτική

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το Ωραιόκαστρο

Σε «πόλεμο» ανακοινώσεων επιδόθηκαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα όσα έγιναν στο Ωραιόκαστρο και τις αντιδράσεις για τα προσφυγόπουλα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν καταδίκασε τις ξενοφοβικές τάσεις, με την Κουμουνδούρου να αναφέρεται στη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας.

«Δεν βρήκε ούτε μια λέξη πολιτικής καταδίκης για την συμπεριφορά και τις δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου, παρότι έχουν ήδη γίνει αντικείμενο παρέμβασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι τόσο δύσκολο για τη Νέα Δημοκρατία να μιλήσει για τήρηση της νομιμότητας και να καταδικάσει ξενοφοβικές στάσεις και προτροπές σε άσκηση βίας;», σημείωνε ακόμη η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι περιμένει κάποια πιο σαφή πρόταση από την αξιωματική αντιπολίτευση για το ζήτημα της ένταξης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, πέρα από μια απλή παράθεση αφηρημένων προσδιορισμών.

Η απάντηση της ΝΔ ήταν να βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ τους «παραμορφωτικούς φακούς προπαγάνδας».

«Οταν διαβάζουν στο γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τις ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας, να βγάζουν τους παραμορφωτικούς φακούς προπαγάνδας που φορούν…», ανέφερε συγκεκριμένα η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του, ο κ. Κικίλιας τόνιζε ότι το ζήτημα ένταξης των προσφύγων στην ελληνική πραγματικότητα είναι ένα «πολύ κρίσιμο, πολύπλοκο και πιεστικό ζήτημα», σημειώνοντας ότι το θέμα γίνεται ακόμη πιο ευαίσθητο όταν αφορά παιδιά και την εκπαίδευσή τους.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτό το ζήτημα και ανέφερε ότι «είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το χάος που επικρατεί στους καταυλισμούς και πλέον σε πολλά σχολεία μας».

«Είναι αυτονόητο ότι τα προσφυγόπουλα πρέπει να πάνε σχολείο. Χωρίς οποιονδήποτε υγειονομικό κίνδυνο για οποιοδήποτε παιδί. Η Κυβέρνηση, όμως, δεν μπορεί να το ελέγξει ούτε κι αυτό. Η ανικανότητά της και οι παραλείψεις της προκαλούν αντιδράσεις και από τους πρόσφυγες - μετανάστες και από τις τοπικές κοινωνίες» αναφέρει ο κ. Κικίλιας, και συμπληρώνει: «Κατανοούμε την ανησυχία των τοπικών κοινωνιών. Οφείλουν, όμως, να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης, σύμφωνα με την παράδοση φιλοξενίας και κατανόησης που διαχρονικά είναι σύμφυτη με τον ελληνικό πολιτισμό».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ