Κοινωνία

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Ηλεία, Βόλο, Ηπειρο: Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα [εικόνες]

Εντονα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Ηλεία, με σπίτια και καταστήματα να πλημμυρίζουν, ενώ ζημιές προκάλεσε και ανεμοστρόβιλος στο Κατάκολο. Προβλήματα υπήρξαν όμως και σε Βόλο και Ηπειρο.

Εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης στην Ηλεία, η πυροσβεστική δέχθηκε 150 κλήσεις για άντληση υδάτων στην πόλη του Πύργου, ενώ πλημμύρισαν δρόμοι και στην Κυλλήνη. Προβλήματα υπάρχουν όμως και στα χωριά κοντά στον Πύργο, εξαιτίας υπερχείλισης χειμάρρων, όπως είπε στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Επιπλέον, ζημιές προκάλεσε και ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε το Κατάκολο.

Στον Βόλο, εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας που έπληξε την περιοχή το απόγευμα, δημιουργήθηκαν προβλήματα στις συγκοινωνίες, στις επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση.

Δρόμοι πλημμύρισαν και για πάνω από 4 ώρες έμειναν χωρίς τηλέφωνα περιοχές το κέντρο της πόλης και ανατολικές περιοχές του Βόλου. Επιπλέον, από τις 6 το απόγευμα, χωρίς ηλεκτροδότηση είναι οι περιοχές Άναυρος, Νέα Δημητριάδα, Αστέρια, Αγριά και Λεχώνια, όπως και χωριά του Νοτίου Πηλίου.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην Ηπειρο. Μάλιστα, όπως αναφέρει το epiruspost, ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε 36χρονη γυναίκα με τα δύο παιδιά της παρασύρθηκε από χείμαρρο στο νομό Θεσπρωτίας. Η περιπέτειά τους είχε αίσιο τέλος, καθώς η πυροσβεστική κατάφερε να τους απεγκλωβίσει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ