Κόσμος

Πλήρης επιβεβαίωση του pentapostagma.gr για την σύνοδο κορυφής στην Μπρατισλάβα και την δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού- Οι Γερμανοί ξανάρχονται

Σε πολύ πρόσφατο άρθρο μας, είχαμε αναφέρει ότι ο πολυδιαφημιζόμενος ευρωπαϊκός στρατός θα δημιουργηθεί στην επόμενη σύνοδο , ειδικά  μετά την «αποχώρηση» της Βρετανίας που ήταν και το  μοναδικό "εμπόδιο" στα κρυφά σχέδια του Βερολίνου για κυριαρχία επί των ευρωπαϊκών κρατών.

Χθες ο πρόεδρος της ΕΕ κάλεσε με τον πιο επίσημο τρόπο  όλες τις χώρες της ΕΕ, για την σύσταση κοινής ευρωπαϊκής  στρατιωτικής δύναμης ως το κύριο διακύβευμα της συνόδου κορυφής της Μπρατισλάβας.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι ο  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν κλωντ Γιούνκερ, ζήτησε  την άμεση δημιουργία μιας κοινής στρατιωτικής δύναμης της ΕΕ , τονίζοντας ότι η «ήπιας» στρατιωτικής ισχύος Ευρώπη δεν είναι  πλέον επαρκής για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του σύγχρονου  κόσμου, σύμφωνα με το VOA NEWS.

Αυτή  είναι η γέννηση μιας νέας υπερδύναμης που θα έρθει απέναντι αργά ή γρήγορα  με τις ΗΠΑ,  την Ρωσία  και φυσικά την ανερχόμενη με φόρα Κίνα.

«Πρέπει να έχουμε μια ευρωπαϊκή δύναμη . Πρέπει επίσης να οργανωθούμε για να εργαστούμε προς την κατεύθυνση μιας κοινής στρατιωτικής δύναμης η οποία  θα  είναι συμπληρωματική ως προς το ΝΑΤΟ. Περισσότερη ευρωπαϊκή άμυνα στην Ευρώπη δεν σημαίνει λιγότερο διατλαντική αλληλεγγύη» δήλωσε ο Γιούνκερ  στους Ευρωπαίους ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο την Τετάρτη, θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού .

1437561

Μια κοινή στρατιωτική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν κάτι που η Βρετανία είχε από καιρό αντιστέκονταν , διότι ως γνωστόν οι Βρετανοί ( ως παλιές καραβάνες στο κουρμπέτι) γνώριζαν και γνωρίζουν επακριβώς  τα σχέδια των Γερμανών  για κυριαρχία  στην ευρωπαϊκή ήπειρο, πρώτα  με την οικονομία  και στην συνέχεια με αυτήν την  στρατιωτική δύναμη  για να  «μετατρέψουν» την οικονομική κυριαρχία τους  σε  στρατιωτική , διότι αλλιώς δεν υπάρχει κανένα νόημα.

"Πιστεύω ότι οι  επόμενοι 12 μήνες θα έχουν καθοριστική σημασία, αν θέλουμε να επανενώσουμε την ΕΕ , αν θέλουμε να ξεπεράσουμε τις διχογνωμίες  μεταξύ Ανατολής και Δύσης, οι οποίες έχουν ξεκινήσει  τους τελευταίους μήνες», είπε ο Γιούνκερ .

Το σενάριο αυτό αγγίζει και την χώρα μας η οποία ταλανίζεται από τα υπέρογκα δάνεια που έλαβε με τρία δυσβάστακτα μνημόνια , τα οποία θα «κεφαλαιοποιηθούν»αμέσως μετά την απόφαση  για την  European military Force .

Αυτή είναι η ωμή αλήθεια την οποία θα πρέπει να κατανοήσουν ταχύτατα  όλοι οι Έλληνες πολιτικοί και φυσικά  και ο δοκιμαζόμενος  ελληνικός λαός.

Δεν υπάρχουν όμως διαφορές μεταξύ των κρατών της ανατολικής Ευρώπης με αυτά της κεντρικής, αλλά κυρίως η μεγάλη κόντρα είναι μεταξύ Βορρά και Νότου.

Από την άλλη πλευρά το Βερολίνο θέλει να ξεπληρώσει τα εκατομμύρια ευρώ που έχει συσσωρεύσει στα "μπαούλα του¨  με μια στρατιωτική δύναμη την σαφώς θα ελέγχει , και η οποία θα περιφρουρεί  τα γερμανικά κεκτημένα στην ΕΕ.

Πρόκειται σαφέστατα, σύμφωνα με αμυντικούς αναλυτές ,  για έναν  φαύλο ιστορικό κύκλο ο οποίος θα οδηγήσει στα γνωστά και πάλι αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ