Αρχείο

Πασκόσμια ανησυχία: Μεγάλες ρωσικές ναυτικές ασκήσεις στην Κριμαία με φόντο τις «κινήσεις» ΗΠΑ και ΕΕ για την Υπερδνειστερία - Nέο μέτωπο (βίντεο)

Οι ρωσικές ναυτικές  δυνάμεις έχουν ξεκινήσει μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από τη χερσόνησο της Κριμαίας, αναφέρουν πολλά ΜΜΕ.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε ότι οι 12.500 πεζοναύτες λαμβάνουν μέρος στις ασκήσεις σε όλη την νότια στρατιωτική περιοχή, η οποία περιλαμβάνει τον  Βόρειο Καύκασο  και φυσικά την περιοχή της Κριμαίας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής: «Η άσκηση που περιλαμβάνει περίπου 12.500 στρατιώτες, μαχητικά αεροσκάφη πολεμικά πλοία και υποβρύχια έχει ξεκινήσει με σκοπό το έλεγχο ετοιμότητας μάχης των δυνάμεων αυτών».

Το ρωσικό ναυτικό πραγματοποιεί ασκήσεις ταυτόχρονα σε Μαύρη Θάλασσα και Κασπία Θάλασσα με την συμμετοχή επιθετικών και  μεταφορικών ελικοπτέρων αλλά και μαχητικών αεροσκαφών τα οποία υλοποιούν βολές με πραγματικά πυρά.

Το «μήνυμα» όμως της Μόσχας σε ΗΠΑ και ΕΕ αφορά τις κινήσεις που πραγματοποιούνται στην Ρουμανία και Μολδαβία εδώ και πολλούς μήνες και αφορούν την τύχη της Υπερδνειστερίας , την οποία φυλάσσει ο ρωσικός στρατός με ειδική δύναμη.

military-drills-650x350

Οι Μολδαβοί με προτροπή της δύσης  αποκλείουν συχνά ,  οδικώς, σιδηροδρομικώς και αεροπορικώς την μεταφορά εφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων στην Υπερδνειστερία.

Την άνοιξη του 2014 και πάλι η Μολδαβία, έκλεισε τα σύνορά της με την Υπερδνειστερία για τους Ρώσους πολίτες και αγαθά . Ο μόνος τρόπος τότε ήταν ,  η παράδοση του εφοδιασμού  αεροπορικώς  μέσω του Κισινάου, ενώ οι αρχές της Μολδαβίας παρεμπόδισαν την  παράδοση των εμπορευμάτων και προς τις ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις, αλλά  και την Επιχειρησιακή Ομάδα των ρωσικών στρατευμάτων στην Υπερδνειστερία, ζητώντας  τους να αποχωρήσουν από την περιοχή.

Το γνωρίζει αυτό πολύ καλά  η στρατιωτική  και πολιτική ηγεσία στην Μόσχα, και κατανοεί  ότι η επόμενη εστία Ανατολής -Δύσης θα είναι η Υπερδνειστερία , για αυτό και κάνει μια επίδειξη δύναμης προς δυσμάς  με την έξι ημερών  στρατιωτική άσκηση με την ονομασία  «Kavkaz 2016» .

Επίσης οι  εντάσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου έχουν φουντώσει τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικά μετά την ανακοίνωση της ρωσικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας ότι ματαιώθηκε  εισβολή από το ουκρανικό στρατό στην Κριμαία.  Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία για «άσκηση της τρομοκρατίας» και ορκίστηκε να εκδικηθεί τους θανάτους.

Ουκρανοί αξιωματούχοι, ωστόσο, αρνήθηκαν τις κατηγορίες και κατηγόρησαν τη Ρωσία για τη δημιουργία δικαιολογίας για περαιτέρω «παρέμβαση».

Η Ρωσία επικρίνει και αμφισβητεί έντονα την πολιτική επέκτασης του ΝΑΤΟ που συμπεριλαμβάνει  τις χώρες της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων, διακηρύσσοντας  ότι η κίνηση αυτή  βλάπτει άμεσα τα στρατηγικά συμφέροντα της Ρωσίας στα Βαλκάνια.

https://youtu.be/eHIPGUcD--M

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ