Αρχείο

Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Άρτης Ιγνάτιος

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, έκανε δεκτή την παραίτηση του Μητροπολίτη Άρτης από τη Μητρόπολη.

Οι λόγοι για τους οποίους επιθυμεί την παραίτησή του ο Σεβασμιώτατος, έγιναν σεβαστοί από τον Αρχιεπίσκοπο και τους Αρχιερείς, οι οποίοι αποδέχτηκαν την παραίτηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Άρτης κ. Ιγνατίου, άξιου Ιεράρχη της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος, 71 χρόνων σήμερα, επικαλέστηκε κόπωση και λόγους υγείας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Ιγνάτιος Δ’, κατά κόσμο Νικόλαος Αλεξίου, γεννήθηκε το 1945 στην Καστανιά Άρτης. Τις Γυμνασιακές του σπουδές περάτωσε στην Άρτα. Το 1964 εισήχθη στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε το 1969. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1971 και Πρεσβύτερος το 1974 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Άρτης Ιγνάτιο Γ΄. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης κατά τα έτη 1971 ως 1988, οπότε εξελέγη Μητροπολίτης Άρτης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ