Εκκλησία

Ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος πραγματοποίησε αγιασμό σε περιοδεία του σε νησί δίπλα από τα αμερικανικά σύνορα !!

Ιστορική είναι η επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κκ. Κυρίλλου στο νησί Ratmanov στο Βερίγγειο πορθμό δίπλα στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Ο  Πατριάρχης Κύριλλος πραγματοποίησε αγιασμό για την ειρήνη και την προστασία της φύσης στα σύνορα με τις ΗΠΑ, στο  ρωσικό ακριτικό νησί  στην μέση του Βερίγγειου Πορθμού, αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

1476260681

Πρόκειται  για το ανατολικότερο σημείο της Ρωσίας, το οποίο  απέχει μόλις 4 χλμ από το νησί Kruzenshtern που ανήκει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Πατριάρχης πέταξε στο νησί Ratmanov με ελικόπτερο Mi-8, και στην συνέχεια έκανε περιοδεία , τοποθετώντας μάλιστα και έναν  ξύλινο  σταυρό  στις ακτές του νησιού,  ενώ στην συνέχεια υλοποίησε  περιοδεία στην ελώδη τούνδρα μέσα σε ένα τζιπ.

1476377735

«Στέκομαι στο νησί Ratmanov, τέσσερα χιλιόμετρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι το ανατολικότερο σημείο της ηπείρου και της χώρας μας. Με οδηγό την εικόνα του Σταυρού και του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ας προσευχηθούμε να δώσει ο Κύριος το έλεος του σε όλη την πλάση , σε όλη την ανθρώπινη φυλή, σε όλη την Ρωσία, για να  μας βοηθήσει  να συγκεντρώσουμε  τις σκέψεις μας  και να ξεπεράσουμε την διχόνοια και την  αμαρτία. Ας προσευχηθούμε για την παγκόσμια ειρήνη, ας προσευχηθούμε για τις καλές σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών ... γιατί είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι γείτονες,  γιατί είμαστε γείτονες,  πρέπει να ζουνε εχθρικά ο ένας από τον άλλο», δήλωσε ο  Πατριάρχης Κύριλλος , αναφερόμενος στους κληρικούς που τον συνόδευαν , μαζί με τους συνοριοφύλακες και τους δημοσιογράφους.

1476260695

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προσέφερε  προσευχή  για την « διατήρηση της δημιουργίας του Θεού,  την αμαρτία του ανθρώπου έχοντας πάντα ως στόχο να μην καταστραφεί η ομορφιά αυτού του κόσμου».

Ο ίδιος είπε ότι «μεταξύ της ανθρώπινης φυλής συνεχίζονται,  ο πόλεμος και οι  συγκρούσεις, η τρέλα των τρομοκρατικών επιθέσεων, ενώ οι άνθρωποι καταστρέφουν τη φύση μόνο και μόνο επειδή θέλουν όλη την ώρα να ανεβάσουν τον πήχη της κατανάλωσης , καταναλώνουν τους πόρους και μολύνουν τη γη» δήλωσε ο προκαθήμενος .

Καλά τα λέει ο προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας και καλό είναι κάποιοι να σκεφθούν αυτά που ανέφερε διότι οδηγούμεθα με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...