Κόσμος

Ο Πούτιν και ο Μεντβέντεφ έφαγαν σούπα μαζί με τους ψαράδες στην περιοχή Νόβγκοροντ

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ επισκέφθηκαν το νησί Lipno στην περιοχή Νόβγκοροντ

Νησί Lipno ( Περιφέρεια Νόβγκοροντ) 10 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ έφαγαν  σούπα  με τους ψαράδες του νησιού Lipno.

Ο Πούτιν και ο  Μεντβέντεφ πέρασαν  την ημέρα τους στην περιοχή  Νόβγκοροντ. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με βάρκα στη λίμνη Ilmen συναντήθηκαν με τους αλιείς και έφαγαν  ψαρόσουπα από την φωτιά που είχαν ανάψει. «Τι ψάρια έχει εδώ;» – Ζήτησε ο Πούτιν  να μάθει από τους ψαράδες, δοκιμάζοντας την  σούπα. Απάντησαν ότι στην λίμνη ilmen υπάρχουν  πολλά διαφορετικά είδη ψαριών, αλλά αυτή εδώ είναι σούπα πέρκας.

«Δεν υπάρχει ένα ενιαίο κομμάτι  ψάρι μέσα», – είπε έκπληκτος ο Μεντβέντεφ. «Αλλά είναι νόστιμο», – δήλωσε, τρώγοντας την  σούπα.

poutin-mentventef-efagan-soupa-mazi-tous-psarades-stin-perioxi-novgkoront-620x337

Η συζήτηση έλαβε χώρα στις όχθες του ποταμού Msta στο ηλιοβασίλεμα. Ωστόσο, η χαλαρή ατμόσφαιρα της συζήτησης  δεν εμπόδισε τους αλιείς να ζητήσουν  από τα πρώτα πρόσωπα του κράτους  δηλώνοντας  τις ανησυχίες τους: μίλησαν για την  νηολόγηση πλοίων, την καταπολέμηση της λαθροθηρίας, την στήριξη της  αλιείας και την ανάπτυξη της επιστήμης της αλιείας.

Συγκεκριμένα, μίλησαν για την αλιεία με τη βοήθεια των Soim – ειδικές βάρκες που πηγαίνουν στο νερό με τα πανιά. Σύμφωνα με τους αλιείς, η ισχύουσα νομοθεσία δεν επιτρέπει την καταγραφή αυτών των σκαφών στο μητρώο του ποταμού, επειδή δεν εμπίπτουν στην ταξινόμηση των μικρών σκαφών.

Τα πρώτα πρόσωπα του κράτους υποσχέθηκαν  να βοηθήσουν  τους αλιείς σε αυτό το θέμα, καθώς και στο θέμα της εκκαθάρισης της κοίτης του ποταμού στην περιοχή  Νόβγκοροντ.

Επιπλέον, οι αλιείς κάλεσαν  τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό να έρθουν ξανά και υποσχέθηκαν  να μαγειρέψουν μια θρεπτική σούπα.

«Θα θέλαμε  να σας προσκαλέσουμε σε κάθε ελεύθερο χρόνο  να  ερχόσαστε   και να δοκιμάζετε την  ψαρόσουπα μας” είπε προς τον είπε προς τον Πούτιν και τον Μεντβέντεφ η  Επικεφαλής της ψαρόβαρκας  Λαρίσα Serguhina.

https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές