Πολιτική

Ο Λεβέντης επαινεί Τσίπρα και Σαμαρά: "Δεν είναι οι κακοί που πέρασαν τα μνημόνια"

Θετικά λόγια τόσο και τον Αλέξη Τσίπρα όσο και για τον Αντώνη Σαμαρά περιείχε η ομιλία του προέδρου της Eνωσης Kεντρώων Βασίλη Λεβέντη κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.

«Ο κύριος Τσίπρας είναι ο κακός άνθρωπος που θέλει να τα πουλήσει όλα; Όχι, απλά η χώρα έχει περιέλθει σε μια κατάσταση όπου ο Αλέξης Τσίπρας ή θα τα υπογράφει όλα είτε θα τα τινάξει όλα στον αέρα και πάμε για Grexit. Μέσος δρόμος δεν υπάρχει είπε ο Βασίλης Λεβέντης.

Τι εννοούσα όταν είπα να δικαστει ο Τσίπρας

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων εξήγησε και τη φράση που είπε στην Αμερική και μεταφέρθηκε σε μέσα ενημέρωσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να εκτελεστεί από πολιτικό δικαστήριο.

«Άλλο πράγμα είπα εγώ άλλο έγραψαν οι εφημερίδες» υποστήριξε και εξήγησε: ««Ο Τσίπρας ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά, ανέβασε τη νεολαία, είπε ότι υπάρχει τρίτος δρόμος και στη συνέχεια τα όνειρά τους γκρεμίστηκαν. Και έτσι είπα ότι αν υπήρχε ένα πολιτικό δικαστήριο τον κ. Τσίπρα θα τον εκτελούσε με την έννοια ότι ήταν μια μεγάλη απάτη εις βάρος της κοινωνίας γιατί ενέπνευσε τη νεολαία με όνειρα, την έβαλε να αγωνίζεται και μετά την εγκατέλειψε. Εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό».

Επίσης ο Β. Λεβέντης εξήγησε ακόμη ότι «ο Τσίπρας ήρθε το Γενάρη και είπε θα κάνει... ντα την Μέρκελ και θα ενώσει τους νότιους κατά των βορείων ,θα αλλάξει την Ευρώπη και καταλήξαμε τον Ιούλιο του 2015 στο τρίτο μνημόνιο».

Σύμφωνα με τον Β. Λεβέντη «ούτε ο Σαμαράς ήταν κακός που πέρναγε αντιλαϊκά μέτρα και κοψίματα συντάξεων απλώς τότε υπήρχε μία κακή αντιπολίτευση που έλεγε προδότες τους κυβερνώντες. Αυτή είναι η κατάσταση η μισή Βουλή λέει την άλλη μισή Βουλή προδότες».

Ο κύριος Λεβέντης πάντως χαρακτήρισε τον κύριο Τσίπρα σοβαρό ρεαλιστή και μετρημένο στην παρούσα κατάσταση ενώ έριξε πυρά κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για «βαρίδια»: «Στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν βαρίδια, παρακολουθώ στις τηλεοράσεις βουλευτές του που δεν πιστεύουν στην Ευρώπη και ούτε πολύ ούτε λίγο απειλούν και ακόμα μιλούν αντιευρωπαϊκά».

Ακόμη και η γυναίκα μου με ρωτάει αν έχω κάνει συμφωνία με Τσίπρα

Τέλος, ο Β. Λεβέντης θέλησε να διασκεδάσει τα σενάρια ότι θα αντικαταστήσει τον Πάνο Καμμένο, ως κυβερνητικός εταίρος.

«Ακόμα και η γυναίκα μου με ρωτάει <μπας και έχεις κάνει καμιά μυστική συμφωνία κάτι ύπουλο που δεν το ξέρω;>. Το έχω πει και στον ίδιο, εγώ με τον Τσίπρα δεν θα πάω εγώ ψήφο στη Βουλή δεν δίνω και αν του φύγουν βουλευτές θα πάμε σε εκλογές, δεν μπορεί να βασίζεται σε μένα» κατέληξε ο Β. Λεβέντης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ