Κόσμος

Ο Λαβρόφ κέρασε πίτσες και βότκα τους δημοσιογράφους -Επειδή αργούσε να αποφασίσει ο Κέρι [εικόνες & βίντεο]


Εναν ιδιαίτερο τρόπο βρήκε ο Σεργκέι Λαβρόφ για να καυτηριάσει το γεγονός ότι, όπως είπε, η Ουάσιγκτον καθυστερούσε να αποφασίσει για το σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Συρία, κατά τις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κέρασε πίτσες και βότκα τους δημοσιογράφους που περίμεναν να ενημερωθούν για την κατάληξη των μαραθώνιων συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Λαβρόφ κατέβηκε τρεις φορές, απροειδοποίητα, στο υπόγειο του ξενοδοχείου President Wilson, όπου περίμεναν οι δημοσιογράφοι για αρκετές ώρες, πριν καταλήξουν οι δύο πλευρές στη συμφωνία για πλάνο κατάπαυσης πυρός στη Συρία από τις 12 Σεπτεμβρίου.

Την πρώτη φορά, ο Λαβρόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι για την καθυστέρηση θα έπρεπε να κατηγορούν τον Τζον Κέρι. «Ελπίζω να έχουμε ειδήσεις να σας πούμε πριν η Ουάσινγκτον πάει για ύπνο», σχολίασε.

Μία ημέρα αργότερα, βρέθηκε ξανά μπροστά τους, αλλά φέρνοντας και... δώρα. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών συνοδευόταν από συνεργάτες του, ο ένας από τους οποίους κρατούσε μια μεγάλη στοίβα κουτιά με πίτσες, που ανακοίνωσε πως ήταν δώρο «της αμερικανικής αντιπροσωπείας».

Ο Λαβρόφ επέστρεψε όμως και για τρίτη φορά, έχοντας δύο μπουκάλια βότκα στα χέρια. «Πίτσα από την αμερικανική αντιπροσωπεία. Τη βότκα την προσφέρει η ρωσική αντιπροσωπεία», είπε με σοβαρό ύφος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές