Κόσμος

Ο Ερντογάν υποστηρίζει τον Ποροσένκο στο θέμα της Κριμαίας δυναμιτίζοντας εκ νέου τις ρωσο-τουρκικές σχέσεις !!

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε εκ νέου στον Ουκρανό Πρόεδρο Πετρ Ποροσένκο  ότι η Άγκυρα δεν θα εγκαταλείψει την θέση της σχετικά με την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία.

Η δήλωση του Τούρκου ηγέτη  πραγματοποιήθηκε χθες  κατά τη διάρκεια συνάντησης των πολιτικών στην 71η σύνοδο  της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Προέδρου της Ουκρανίας, γράφει το  RIA Novosti .

Ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία προτίθεται να συνεχίσει να υποστηρίζει το Κίεβο στην αποκατάσταση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας,  σε όλες τις διαστάσεις του θέματος , ανέφερε η ιστοσελίδα .

putin-nuclear-submarine

Τόνισε επίσης ο Τούρκος ηγέτης ότι η επανάληψη του διαλόγου με τη Ρωσία δεν θα επηρεάσει τη θέση της Τουρκίας στην Κριμαία,  και στο θέμα των «παραβιάσεων των δικαιωμάτων των Τάταρων της Κριμαίας».

Η λυκοφιλία Ρωσίας και Τουρκίας κατά την γνώμη πολλών και κυρίως έγκυρων γεωπολιτικών αναλυτών δεν αφίσταται ούτε πριν , ούτε τώρα φυσικά.

Οι έχθρα αιώνων ανάμεσα στις δύο χώρες δεν την «σβήνουν» ούτε τα «ποτάμια» του πετρελαίου, ούτε  και τα  δεκάδες κυβικά μέτρα του φυσικού αερίου.

Οι δύο χώρες είναι  ιστορικά   εχθροί  διότι τότε και τώρα πάντα θα έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.      

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ