Κοινωνία

Ολοκληρωτική καταστροφή για τη σταφίδα

Τις πληγές τους από την πρωτοφανή για την εποχή κακοκαιρία, μετρούν οι αγρότες των τοπικών κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Ωλένης, που μέσα σε μια στιγμή είδαν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να χάνονται στη λάσπη.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Η έντονη βροχόπτωση από την περασμένη Τρίτη προκάλεσε τεράστιες ζημιές στη σταφίδα η οποία είχε απλωθεί στα αλώνια, έτοιμη για διάθεση σε πολλές περιπτώσεις, με την καταστροφή να είναι ολοκληρωτική.

Στα χωριά Καράτουλα, Σόπι, Χειμαδιό και άλλες κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Ωλένης που έχουν καλλιέργεια σταφίδας, τα αλώνια «χάθηκαν» μέσα στις λάσπες με τους αγρότες, να βρίσκονται σε απόγνωση καθώς, πλέον δεν έχουν να ελπίζουν.

Λίγο πριν την διάθεση της σταφίδας η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή άφησε πίσω της μόνο καταστροφή ενώ οι παραγωγοί, όπως ανέφεραν, το μόνο που περιμένουν είναι από την Πολιτεία να δείξει ενδιαφέρον για να μπορέσουν να αποζημιωθούν.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ηλεία στο patrisnews.com

Μάλιστα, όπως τόνισαν οι σταφιδοπαραγωγοί, θα πρέπει πλέον οι αρμόδιες αρχές να κάνουν αυτά που πρέπει και ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει σε καταγραφές των ζημιών άμεσα προκειμένου να αποζημιωθούν για τα όσα έχουν μέχρι σήμερα πληρώσει και βλέπουν να χάνοναται σε μια στιγμή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...