Κόσμος

Ολάντ: Η Γαλλία δεν μπορεί μόνη να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή άμυνα

Η Γαλλία «καταβάλλει τη μεγαλύτερη προσπάθεια για την ευρωπαϊκή άμυνα» αλλά «δεν μπορεί να είναι μόνη, δεν θέλει να είναι μόνη», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατά την άφιξή του στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στη Μπρατισλάβα, η οποία αναμένεται να σχεδιάσει την πορεία της Ευρώπης μετά το Brexit.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας επέμεινε στο γεγονός ότι η Ευρώπη «πρέπει να είναι σε θέση μόνη της να εγγυάται την προστασία της».

«Μπορεί να είναι η πρώτη αλλά θέλει η Ευρώπη μαζί με τη Γαλλία να μπορεί να διασφαλίζει τη δική της προστασία, τη δική της άμυνα, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ μαζί με τον αμερικανό εταίρο», υπογράμμισε.

«Όλοι ας το ξέρουν καλά: αν οι ΗΠΑ επιλέξουν να απομακρυνθούν, η Ευρώπη πρέπει να είναι σε θέση να εγγυάται μόνη της την προστασία της», προειδοποίησε ο Ολάντ.

«Η ευρωπαϊκή άμυνα, είναι η πρόκληση για την Ευρώπη: Μπορούμε να διασφαλίσουμε την προστασία μας κυρίως από την τρομοκρατία και μπορούμε να φροντίσουμε ώστε οι στρατιωτικές μας ικανότητες να είναι ισχυρότερες για την προστασία μας;» τόνισε ο Ολάντ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ