Κόσμος

Οι Τούρκοι εκτοξεύουν πυρά πυροβολικού εναντίον των Κούρδων βόρεια της πόλης Ράκκα (Βίντεο)

Πριν από λίγο  μονάδες  του τουρκικού πυροβολικού ξεκίνησαν να κτυπούν με βλήματα  πυροβολικού τις θέσεις των  Λαϊκών  Μονάδων  Προστασίας (YPG) των Κούρδων   κοντά σε πόλη στα σύνορα με τη Βόρεια Συρία, καταστρέφοντας τις υποδομές στην  περιοχή, αναφέρει το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων FARS NEWS .

Οι τουρκικές μονάδες πυροβολικού έχουν ως  στόχο το αρχηγείο των κουρδικών δυνάμεων του YPG κοντά στα συριακά σύνορα της πόλης του Tal Abyadh.

Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις στόχευαν  επίσης σημεία ελέγχου ασφαλείας του YPG στην πόλη της Munbateh στα προάστια του Τελ Αμπιάντ, προκαλώντας τον τραυματισμό σε  τουλάχιστον τέσσερις μαχητές του YPG.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η  Τουρκία εξαπολύει πυρά στους  Κούρδους της Συρίας. Ο τουρκικός στρατός έχει πραγματοποιήσει νωρίτερα πάνω από 20 επιθέσεις σε θέσεις Κούρδων στο Βόρειο Συρία, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Οι περισσότερες από τις επιθέσεις στοχεύουν κυρίως τις περιοχές που βρίσκονται οι Κούρδοι του YPG,  σε Χαλέπι, Αΐν αλ-Αράμπ, και Βόρεια της Ράκκα .

Πριν μερικές ημέρες  η τουρκική αεροπορία ξεκίνησε βομβαρδισμούς  κατά μήκος των συνόρων στην Συρία σκοτώνοντας έξι Κούρδους μαχητές  και προκαλώντας τον τραυματισμό πολλών αμάχων.

https://youtu.be/u0gl2cbkvwE

 

https://youtu.be/GK6m-P8Ftfg

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ