Κόσμος

Οι Αυστραλοί θα βάζουν τους καταδικασθέντες για τρομοκρατία επ' αόριστον στη φυλακή

Η Αυστραλία εισήγαγε σήμερα έναν νέο νόμο που επιτρέπει την επ' αόριστον κράτηση ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί σε σχέση με την τρομοκρατία και το κοινοβούλιο αναμένεται να τον εγκρίνει αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ, η Αυστραλία έχει τεθεί σε αυξημένη κατάσταση συναγερμού για επιθέσεις από εγχώριους ριζοσπαστικοποιημένους, καθώς έχει δεχθεί αρκετές επιθέσεις "μοναχικών λύκων", περιλαμβανομένης και μίας επίθεσης σε καφέ του Σίδνεϊ το 2014 κατά την οποία δύο όμηροι και ο ένοπλος δράστης σκοτώθηκαν και μίας επίθεσης από έναν 22χρονο την Κυριακή ο οποίος φαίνεται ότι είχε εμπνευστεί από τη δράση του Ισλαμικού Κράτους.

Η Αυστραλία επιδιώκει επίσης να καταστήσει πιο αυστηρή την εποπτεία για ενδεχόμενες απειλές και έχει μειώσει στα 14 έτη το ηλικιακό όριο προσώπων υπόπτων για τρομοκρατία διενεργώντας έρευνες σε βάρος τους και υποκλοπές των τηλεφωνικών επικοινωνιών τους.

Περίπου 100 άνθρωποι έχουν φύγει από την Αυστραλία για τη Συρία για να πολεμήσουν στις τάξεις τζιχαντιστικών οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ο πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ