Αρχείο

Ξεκίνησε η μεγάλη ρωσική διακλαδική άσκηση Kavkaz-2016 στην νότια στρατιωτική περιφέρεια της Ρωσίας -Δοκιμάζονται νέα οπλικά συστήματα! - Δείτε βίντεο


Η μεγάλη διακλαδική στρατιωτική άσκηση του ρωσικού στρατού με την κωδική ονομασία Kavkaz-2016 με την συμμετοχή 12.500 στρατιωτών,  έχει ξεκινήσει στη Νότια Στρατιωτική Περιοχή, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας .

«Η άσκηση  «Kavkaz-2016»  είναι η τελική φάση του συνόλου των ασκήσεων των δυνάμεων της χώρας αλλά και του ελέγχου  ετοιμότητας μάχης των στρατευμάτων για το 2016.

Η άσκηση πραγματοποιείται  στα πεδία βολής της Νότιας στρατιωτικής περιοχής, της Μαύρης  και της Κασπίας Θάλασσας από τις 05-10 Σεπτεμβρίου» , ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο άμυνας  μέσω του πρακτορείου ειδήσεων Itar -TASS.

«Σ ε αυτήν λαμβάνουν μέρος περίπου 12.500 στρατιώτες, μαχητικά αεροσκάφη , οχήματα μάχης και πολεμικά πλοία»,ανακοίνωσε η υπηρεσία τύπου του υπουργείου Άμυνας.

Ένα από τα ιδιαίτερα καθήκοντα της άσκησης Kavkaz-2016 θα είναι η δοκιμή  νέων τύπων οπλικών συστημάτων και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού αλλά και συστημάτων διοίκησης.

Οι ασκήσεις Kavkaz-2016 περιλαμβάνουν επίσης  δώδεκα ειδικές ασκήσεις logistics που πραγματοποιήθηκαν  τον Αύγουστο.

Στις 25 - 31 Αυγούστου υπήρξε μια σειρά ελέγχων  ετοιμότητας μάχης με τη συμμετοχή των δυνάμεων της νότιας, δυτικής και κεντρικής στρατιωτικών περιοχών .

Οι Ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις, θα περιλαμβάνουν πυραυλικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά από συστήματα Iskander-M , που θα υλοποιηθούν  στην νότια περιοχή της χώρας του Αστραχάν, ανακοίνωσε σήμερα η Νότια Στρατιωτική Περιοχή του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

«Στο πλαίσιο της κατάρτισης των υπομονάδων… θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις με το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Iskander-M με πραγματικά πυρά εναντίον στόχων στο έδαφος και υποδομών ενός υποτιθέμενου εχθρού που θα βρίσκεται σε απόσταση 300 χιλιόμετρα μακριά», ανέφερε η ανακοίνωση της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής.

https://www.youtube.com/embed/TDQqD_Q6Tjo

https://www.youtube.com/embed/myHwmOakScU

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ