Αρχείο

Ξεκίνησαν επιχειρήσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας στη Βαλτική: «Ψυχοτρονικός πόλεμος» κατά των Ρωσόφωνων στην Εσθονία (vid)

Ρωσικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αμερικανικές « μαύρες ψυχολογικές επιχειρήσεις» στην Εσθονία και σε άλλες χώρες της Βαλτικής με σκοπό την πρόκληση επεισοδίων και έντασης με την Μόσχα.

Ενώ ο οργανισμός  του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) θα αποστείλει στις χώρες τις βαλτικής  τέσσερα τάγματα,  συνολικής δυνάμεως  4.000 στρατιωτών  μέχρι τον Μάιο του 2017, τόνισε ο  πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ Petr Pavel.

Οι  ειδικές "επιχειρήσεις" των Αμερικανών στην περιοχή εντείνονται ειδικά το τελευταίο διάστημα.

Πρόκειται για ένα ιδιότυπο τύπο πολέμου με την ονομασία «ψυχοτρονικός πόλεμος», με την χρήση «όπλων» που ελέγχουν  τους ανθρώπους σε νοητικό και ψυχολογικό επίπεδο , επιβάλλοντας «συμπεριφορές» και «αντιδράσεις».

 Τα όπλα χρησιμοποιούν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία , η οποία "επιτίθενται" στο κεντρικό νευρικό σύστημα των θυμάτων , εστιάζοντας και στα κύτταρα του εγκεφάλου, αλλάζοντας προς το «επιθυμητό» την «ψυχολογική κατάσταση» των θυμάτων.    

Πρόκειται για τα «νέα εργαλεία για την επίτευξη πολιτικών και στρατηγικών στόχων» από την νέα τάξη πραγμάτων.

Μια τέτοια ακριβώς «επιχείρηση» αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ, ότι λαμβάνει χώρα στην Εσθονία , και ειδικά στην περιοχή Νάρβα, η οποία κατοικείται σε ποσοστό 80% από Ρωσόφωνους.

Η παρουσία εξειδικευμένου αμερικανικού επιστημονικού προσωπικού και ειδικά ειδικευμένων στρατιωτικών σε «εργαστήρια» σε στρατιωτική Βάση στην Εσθονία, με την κάλυψη του ΝΑΤΟ, είναι επιβεβαιωμένη από την ρωσική υπηρεσία πληροφοριών GRU εδώ και μεγάλο διάστημα .

Έτσι, οι ρωσικές πληροφορίες, τονίζουν ότι μια  νέα εστία εντάσεων στην « αποκαλούμενη και ζώνη του χάους γύρω από τη Ρωσία», ευρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ  ο αναβρασμός  είναι διάχυτος , χωρίς να αναφέρεται τίποτα ακόμη στα διεθνή ΜΜΕ .

Πρόκειται για την ρωσόφωνη περιοχή της Narva στο κράτος της Εσθονίας, η οποία πολύ σύντομα θα μετατραπεί σε μια παρόμοια κατάσταση με την αμερικανική Σάρλοτ και τα εκτεταμένα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα εκεί.   

Μια «απόρρητη έκθεση» της εσθονικής κυβέρνησης και της επιτροπής εθνικής ασφαλείας , ονοματίζει την συγκεκριμένη περιοχή,  ως λίαν  επικίνδυνη  και από την οποία δύναται να προκληθεί ακόμη και παγκόσμιος πόλεμος .

Η έκθεση προειδοποιεί ότι τα γεγονότα στην κομητεία Ida-Viru,  πρωτεύουσα της οποίας είναι η πόλη Νάρβα (80% του πληθυσμού είναι Ρώσοι), μπορεί να μετατραπεί πολύ εύκολα σε μια παρόμοια περίπτωση όπως αυτής  της Ανατολικής Ουκρανίας ή της Βόρειας Ιρλανδίας.

«Αν δεν αναλάβουμε ορισμένες πρωτοβουλίες , θα χάσουμε την περιοχή και σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Ρωσία, δεν θα είμαστε σε θέση να ελέγξουμε την κατάσταση στην περιοχή  Ida-Viru», γράφει  ο αναλυτής της εκθέσεως αυτής .

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εσθονίας περίπου 60.000 άτομα όλοι Ρωσόφωνοι υποστηρίζουν ήδη «παθητικά» μια τέτοια σύγκρουση, ενώ 1.500 κάτοικοι είναι  ενεργοί  υποστηρικτές της σύγκρουσης.

Οι Ρωσόφωνοι έχουν συγκροτήσει οπλισμένες  ομάδες πολιτοφυλακής , ενώ στην περιοχή δρουν πράκτορες των ρωσικών υπηρεσιών με την κάλυψη του Ρωσόφωνου πληθυσμού, αναφέρουν ως πρόσχημα  οι Εσθονοί,  οι οποίοι αναμένεται να εκτελέσουν αστυνομική επιχείρηση για την «εκκαθάριση» του θύλακα αυτού.

Προφανώς οι εντολές για εκκαθαριστικές επιχειρήσεις προέρχονται από την Ουάσιγκτον και έχουν σκοπό να «ανάψουν ακόμη μια φωτιά»  δίπλα από τα ρωσικά σύνορα με σκοπό να επέμβει το ΝΑΤΟ.

Απόδειξη αποτελεί το δημοσίευμα χθεσινής  μεγάλης εφημερίδας της Εσθονίας η οποία γράφει ότι « προκειμένου να διευθετηθεί  το πρόβλημα στην περιοχή αυτή ( δηλαδή η παρουσία Ρώσων),   η εσθονική κυβέρνηση  θα  ξεκινήσει ένα ειδικό πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει την  «ηχηρή»  παρουσία των οργάνων επιβολής του νόμου» στην περιοχή .

 Αυτό όμως κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα προκαλούσε τα εθνικιστικά αντανακλαστικά των ρωσόφωνων με το αποτέλεσμα να ήταν το ξέσπασμα ταραχών και διαδηλώσεων.

Αυτό που φοβούνται οι Εσθονοί είναι μια επανάληψη του σεναρίου της Κριμαίας, σε οποιαδήποτε ανώμαλη κατάσταση , αλλά και την  παρέμβαση των ρωσικών δυνάμεων.

Όλα αυτά όμως εκπορεύονται από την Ουάσιγκτον η οποία επιθυμεί ένταση στην περιοχή….για να επέμβει.

Ένα άλλο κράτος της Βαλτικής,  η Λετονία, εμπλέχθηκε και αυτή πρόσφατα σε  σενάριο που δημοσιοποίησε του BBC, για την  ενδεχόμενη έναρξη ενός πυρηνικού πολέμου μεταξύ Ρωσίας και του ΝΑΤΟ.

Το σενάριο αναφέρει ότι «ο δήμαρχος μια ρωσόφωνης πόλης στην χώρα δηλώνει αυτονομία, ενώ οι Ρωσόφωνοι καταλαμβάνουν κυβερνητικά κτίρια και υποστηρίζονται από «άγνωστους ανθρώπους με στρατιωτική στολή», τότε η ρωσική πολεμική μηχανή εισβάλλει στην Λετονία. Η κατάσταση απειλείται  με παγκόσμια σύγκρουση, ενώ η  βρετανική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία συζητά  εάν  πιθανό  πυρηνικό πλήγμα κατά της Ρωσίας».

«Δεν ξέρω αν οι Αμερικανοί εμπλέκονται σε ένα τέτοιο σενάριο , αλλά ξέρω ότι αυτό ανταποκρίνεται 100%, στις  επιθυμίες και τις προθέσεις των εσθονικών  ομάδων  νεοναζί, οι οποίες προετοιμάζονται ήδη για κινητοποιήσεις εναντίον μας», δήλωσε ο  Καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης Nikolai  Mezhevich, στην εφημερίδα  Pravda.Ru.

«Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει μαζικές παραβιάσεις των δικαιωμάτων των συμπατριωτών μου . Η Ρωσία  υπερασπίστηκε στην Κριμαία και δεν  άφησε στο έλεος της μοίρας του το  Ντονένσκ , και θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν σαφώς  όλοι,  ότι δεν θα  αφήσει και τις χώρες της Βαλτικής », κατέληξε ο ίδιος.

Η «φωτιά» γύρω από τα ρωσικά σύνορα θα εξαπλωθεί σύντομα με τραγικές συνέπειες τόσο για την περιοχή όσο και για την Ευρώπη.

https://youtu.be/Icrg5xnZMvA?t=749

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...