Κόσμος

Νεκρός από ισραηλινά πυρά Παλαιστίνιος που επιτέθηκε σε στρατιώτη με μαχαίρι

Ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε σε επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε σήμερα στη Χεβρώνα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης ένας Παλαιστίνιος, ο οποίος στη συνέχεια σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Η επίθεση έγινε στη διάρκεια επιχείρησης ρουτίνας των ισραηλινών δυνάμεων στη συνοικία Τελ Ρουμέιντα, σύμφωνα με τον στρατό. «Οι δυνάμεις που βρίσκονταν επί τόπου άνοιξαν πυρ εναντίον του δράστη, ο οποίος σκοτώθηκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πρόκειται για την τέταρτη επίθεση εναντίον Ισραηλινών μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, μια ένδειξη ότι η βία επιμένει στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Την Παρασκευή τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διενέργεια επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών από τις οποίες τραυματίστηκαν τέσσερις άνθρωποι, σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, η βία έχει κοστίσει τη ζωή σε 228 Παλαιστινίους, 34 Ισραηλινούς, δύο Αμερικανούς, έναν Ερυθραίο και έναν Σουδανό, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η πλειονότητα των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν ήταν δράστες ή φερόμενοι ως δράστες επιθέσεων, πολλές από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν με μαχαίρι ή με αυτοκίνητο, σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις.

Η βία που σημειώνεται εδώ και σχεδόν έναν χρόνο στα Παλαιστινιακά Εδάφη, στην Ιερουσαλήμ και στο Ισραήλ εξακολουθεί να ανησυχεί τη διεθνή κοινότητα.

Η ειρήνη είναι ένας σκοπός από τον οποίο «έχουμε δυστυχώς απομακρυνθεί περισσότερο από ποτέ», δήλωσε την Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...