Αρχείο

Νεκροί Τούρκοι και ισλαμιστές του FSA από την επιδρομή της Αμερικανικής Αεροπορίας - Αποσύρονται οργανώσεις από την "Ασπίδα του Ευφράτη" - Χλευάζουν τις ΗΠΑ τα τουρκικά ΜΜΕ (βίντεο-εικόνες)


Toυ Βασίλη Καπούλα

5 νεκροί ισλαμιστές του FSA και 17 τραυματίες  ανάμεσα τους και Τούρκοι είναι ο απολογισμός από το σφοδρό βομβαρδισμό που εξαπέλυσε η Αμερικανική Αεροπορία εναντίον τους ως αντίποινα για την εκδίωξη τους από την al-Rai.

Παρά τον διπλωματικό ελιγμό  της Άγκυρας και τις φήμες ότι ζήτησε βοήθεια από αμερικανικές δυνάμεις, η yenisafak που εκφράζει τον ίδιο τον Ρ.Τ.Ερντογάν με πρωτοσέλιδο της χλευάζει τους Αμερικανούς και τον τρόπο με τον οποίο εκδιώχθηκαν.

Πολλές οργανώσεις του συνασπισμού του FSA έβγαλαν διακήρυξη (βίντεο παρακάτω) με την οποία ανακοινώνουν την αποχώρηση τους από την επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη" εξαιτίας της υποστήριξης των ΗΠΑ στους Κούρδους YPG-SDF.

Οι οργανώσεις που αποσύρονται είναι οι:

Ahrar al-Sharqiya η οποία αποτελεί δημιούργημα της CENTCOM, Thuwar Tal Refat, Sultan Murad, Fayleq Sham , Jaysh Al Thuwar Marea, Sukr Al Jabal,  Ahrar Raqqa.

Ο Independent με δημοσίευμα του επιβεβαιώνει την εκδίωξη των αμερικανικών δυνάμεων από την Al-Rai που πρώτο μετέδωσε το pentapostagma.gr

"Σκυλιά, πράκτορες της Αμερικής, φύγετε γουρούνια, θέλετε να καταλάβετε τη Συρία, θα σας σφάξουμε" μεταδίδει ο Independent και απαντά σε όσους είπαν πως η Τουρκία τους κάλεσε χωρίς να βλέπουν την παγίδα που τους έστησε.

O FSA είναι πλήρως ελεγχόμενος από την Άγκυρα γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο από τον Independent και καυτηριάζει τις ΗΠΑ που στήριξαν την οργάνωση ως "μετριοπαθείς" ισλαμιστές.

 
https://twitter.com/RamiAILoIah/status/776844687743279104

https://www.youtube.com/embed/OvrnK3oXdxo
https://twitter.com/JakeGodin/status/777109948320931840

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...