Αρχείο

Νέος πλανητάρχης ο Β.Πούτιν: Κυρίαρχος στη Σύνοδο των G20 - Eπεισόδιο Κίνας-ΗΠΑ και γελοιοποίηση του Μ.Ομπάμα (εικόνες-βίντεο)


Του Βασίλη Καπούλα

Ο Β.Πούτιν ήταν ο κυρίαρχος της Συνόδου των G20 στη Κίνα και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως απ' όσα έγιναν δείχνουν πως ο νέος "πλανητάρχης" είναι εδώ. Ο Β.Πούτιν "απόλαυσε" όλα όσα δεν του έδωσαν δύο χρόνια πριν λόγω Κριμαίας. Ήταν το επίκεντρο όλων των επαφών, κερδίζοντας τον σεβασμό όλων.

O Τούρκος πρόεδρος, Ρ.Τ.Ερντογάν, έτρεχε συνεχώς πίσω του με χαρακτηριστική την φωτογραφία που θα δείτε παρακάτω... Μια εικόνα χίλιες λέξεις...

Ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός κονσέρτου η μόνη ξένη μελωδία που ακούστηκε ήταν το "Swan Lake" του Tchaikovsky.

Ο Β.Πούτιν πήρε εκδίκηση για την "απομόνωση" που θέλησαν να επιβάλλουν οι ΗΠΑ και για όλες τις προσβολές προς την Ρωσία.

Η Αμερικανική αποστολή κρίθηκε εντελώς αποτυχημένη.

Η περιφρόνηση των Κινέζων προς το πρόσωπο του Μ.Ομπάμα ήταν κάτι παραπάνω από έκδηλη με το περιστατικό στο αεροδρόμιο Hangzhou να είναι χαρακτηριστικό καθώς δεν έφεραν τη σκάλα για να αποβιβαστεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο  Μ.Ομπάμα αναγκάστηκε να αποβιβαστεί τελικά από μία έξοδο στην πίσω πλευρά του αεροσκάφους, που σπάνια χρησιμοποιείται.

Οταν πάτησε στο κόκκινο χαλί που είχε στρωθεί, λίγα μέτρα πιο πέρα υπήρχαν διαμάχες Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων, με έναν από τους «οικοδεσπότες» να ουρλιάζει όπως σας ενημερώσαμε χτε «Αυτή είναι η χώρα μας! Αυτό είναι το αεροδρόμιό μας!».

Λίγες στιγμές νωρίτερα ο ίδιος είχε μιλήσει οργισμένα στην Σούζαν Ράις, σύμβουλο ασφαλείας του Ομπάμα, όταν εκείνη προσπάθησε να κατευθυνθεί προς την αυτοκινητοπομπή.

«Η υποδοχή του προέδρου Ομπάμα και του επιτελείου του ήταν κακή, ακόμη και για τα κινέζικα στάνταρ», έγραψαν οι New York Times.

Μάλιστα, ο Χόρχε Γκουαγιάρδο, πρώην πρέσβης του Μεξικού στην Κίνα, δήλωσε βέβαιος ότι η αντιμετώπιση που είχε ο Ομπάμα ήταν μέρος μίας υπολογισμένης περιφρόνησης.

«Τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν κατά λάθος. Οχι με τους Κινέζους», δήλωσε στον Guardian, ενώ πρόσθεσε ότι στα έξι χρόνια εμπειρίας του με τον συγκεκριμένο λαό, έμαθε ότι κάνουν τα πάντα έχοντας φροντίσει και την τελευταία λεπτομέρεια. «Δεν έγινε κατά λάθος», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην υποδοχή του Ομπάμα.

«Είναι περιφρόνηση. Είναι ένας τρόπος να πουν »Ξέρεις, δεν είσαι κάτι ιδιαίτερο για εμάς. Είναι μέρος της νέας κινέζικης υπεροψίας», σχολίασε ακόμη ο Γκουαγιάρδο.

Το κλίμα Κίνας-ΗΠΑ - και δεν είναι υπερβολή να το πούμε- ήταν πολεμικό, χαρακτηριστική και η φωτογραφία παρακάτω της αμερικανικής υπηρεσίας DIA.

Κανείς δεν ενδιαφερόταν που βρισκόταν ο Μ.Ομπάμα με την κινεζική τηλεόραση να μην τον προβάλλει καθόλου.

Oι Κινέζοι αφαίρεσαν ακόμα και το κόκκινο χαλί  για να μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο την περιφρόνηση προς το πρόσωπο του...

Αντίθετα οι σχέσεις Ρωσίας-Κίνας είναι άριστες και υπάρχει τέλεια "χημεία" μεταξύ των δύο προέδρων.

Ο Xi δεν άφησε από τα μάτια του τον "φίλο Βλαντιμίρ" όπως έλεγε. Aκόμη και κατά την αίθουσα της συνέντευξης τύπου ο Xi τον συνόδευε...

O B.Πούτιν έδωσε ένα κουτί ρωσικό παγωτό στον  Xi Jinping μιας που ένας κινέζος επιχειρηματίας διαμαρτυρήθηκε για την έλλειψη ... Ο ηγέτης Κίνας απάντησε αμέσως πως " κάθε φορά που έρχομαι στη Ρωσία ζητάω αυτό το τέλειο έδεσμα και έπειτα το μοιράζομαι σπίτι μου με την οικογένεια μου".

"Δεν γνωρίζω την μάρκα αλλά ο  Xi Jinping ήταν πολύ ικανοποιημένος" είπε ο Υπουργός Οικονομικών Aleksey Ulyukaev .

"Συζητήσαμε ακύρωση του εμπάργκο και ζώνη ελευθέρου εμπορίου με την Τουρκία ενώ με την Κίνα μιλήσαμε για 10 κοινά σχέδια, αγωγούς και αεροσκάφη" τόνισε.

Με την Theresa May, ο Β.Πούτιν δεν βρήκε "κοινό έδαφος".

Εντύπωση προκάλεσε η συμπεριφορά της May η οποία...ξέχασε να τον χαιρετίσει και μετά δε θέλησε να φωτογραφηθεί μπροστά στις κάμερες.

Russian President Vladimir Putin and French President Francois Hollande during his meeting in the summit twenty G20 Group in HangzhouThe visit of Russian President Vladimir Putin to China. Second dayChinese President Xi Jinping and US President Barack Obama during a meeting in a teahouse. The G20 summit, Hangzhouhttps://www.youtube.com/embed/BkK370oaXLA

https://www.youtube.com/embed/ch6TAMaKths

https://www.youtube.com/embed/8guIbmN7Zoc

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FRTvids%2Fvideos%2F1300681776608739%2F&show_text=0&width=560
https://twitter.com/Russ_Warrior/status/772404250206953473

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ