Αρχείο

Νέες δημοσκοπήσεις: Έρχεται εκλογικός «Αρμαγεδώνας». Ελεύθερη πτώση Σύριζα-Εκτός βουλής οι ΑΝΕΛ.

Το πολιτικό σκηνικό παίρνει και πάλι «φωτιά» μετά τις αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις που φέρουν την ΝΔ να προηγείται με μεγάλη μάλιστα διαφορά.

Η διαφορά αυτή σύμφωνα με ειδικούς πολιτικούς αναλυτές παγιώνεται κοντά ή και πάνω από τις δέκα μονάδες. Πρόκειται για  δύο νέες δημοσκοπήσεις οι οποίες δημοσιεύονται από τον Ελεύθερο Τύπο και την Real News.

Ειδικότερα, στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες διευρύνεται η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Opinion Poll , από την εφημερίδα «Ελεύθερος τύπος» , με τον νυν πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, να καταγράφει διπλάσια ποσοστά αποδοχής από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 31% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 18,5%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει 5%, ενώ στη Βουλή φαίνεται να εισέρχεται και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 3%.

Οι ΑΝΕΛ όπως και η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν 2% και μένουν εκτός Βουλής, ενώ To Ποτάμι και η Λαϊκή Ενότητα καταγράφουν 1,5%. Σε διψήφια ποσοστά, 12,5%, παραμένουν οι αναποφάσιστοι, ενώ 5,7% δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν, 2% ότι θα ρίξουν λευκό/ άκυρο και 3% των ερωτηθέντων αναφέρουν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα.

Αυτό που είναι κομβικό στην όλη περίπτωση είναι το γεγονός ότι στην δημοσκόπηση αυτή υπάρχει μεγάλη διάφορα στο κομμάτι « παράσταση νίκης» κατά την οποία η  ΝΔ  συγκεντρώνει ποσοστό 61,2% έναντι 14% που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ίδιο και μεγαλύτερο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, όπως επίσης και στην παράσταση νίκης καταγράφει η ΝΔ και στην  δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για την εφημερίδα Real News.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 39%, συγκεντρώνοντας 59,6% έναντι 20,6% που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συγκεντρώνει 30,4%, έναντι 19,3% του Αλέξη Τσίπρα. Κανένας, απαντά το 48,3%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,2% και προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 7,3%, ο οποίος συγκεντρώνει 16,9%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,3%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,6%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, οι ΑΝΕΛ με 2,4%, το Ποτάμι με 2,1% όπως επίσης και η Πλεύση Ελευθερίας, και η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%. Στο 19,8% το λευκό/άκυρο και η αποχή. Στο 9% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Αυτές οι δημοσκοπήσεις πιέζουν όπως είναι φυσικό το πολιτικό σκηνικό στην χώρα, δυναμιτίζοντας το κλίμα τόσο εντός όσο και εκτός βουλής.

Η δεξιά παράταξη ζητά συνεχώς εκλογές, αμφισβητώντας κάθε κυβερνητική επιλογή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα «παίζει» συνεχώς άμυνα , έχοντας να κλείσει και την αξιολόγηση με τους δανειστές  για την δόση των 2,8 δις ευρώ.

Το πρόβλημα όμως είναι πλέον η ίδια η ελληνική κοινωνία η οποία είναι κάτι παραπάνω από «κουρασμένη» και απόμακρη από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Η ανεργία , η ανέχεια , ή έλλειψη ρευστού στην αγορά, οι χαμηλές προσδοκίες από  τις εταιρίες για το μέλλον και κυρίως η υπερφορολόγηση ενός ταλαιπωρημένου λαού, οδηγούν σε καταστάσεις άσχημες.

Δεν αντέχουν οι Έλληνες νέες «πολιτικές περιπέτειες», αλλά από την άλλη οι νέοι φόροι και οι πολλές κυβερνητικές υποσχέσεις που έμειναν υποσχέσεις, «κατακρημνίζουν εκλογικά»  μία ακόμα μνημονιακή κυβέρνηση στην χώρα, η οποία με επικεφαλής τον Α.Τσίπρα θεώρησε ότι τα "πράγματα είναι εύκολα" .

Η πρώτη φορά "αριστερά" στην Ελλάδα αποδείχθηκε η χειρότερη και η πιο επιζήμια επιλογή των Ελλήνων ψηφοφόρων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ