Πολιτική

Μύλος στην Επιτροπή Θεσμών για το αίτημα της ΝΔ να κληθούν οι καναλάρχες στη Βουλή -Εξαλλοι Βενιζέλος, Βορίδης με την Τασία

Έπειτα από έντονο διάλογο ανάμεσα στην πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου και τους βουλευτές Μάκη Βορίδη (ΝΔ) και Ευάγγελο Βενιζέλο (Δημοκρατική Συμπαράταξη), η συζήτηση επί της αιτήσεως της ΝΔ για πρόσκληση των προσώπων που εμπλέκονται στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών, αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη.

Οι βουλευτές κ.κ. Βορίδης και Βενιζέλος, ζήτησαν να προηγηθεί στην Ημερήσια Διάταξη το συγκεκριμένο θέμα και να γίνει δεκτό από την Επιτροπή το αίτημα των βουλευτών της ΝΔ, ώστε να κληθούν οι υπερθεματιστές του διαγωνισμού αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και όποια άλλα πρόσωπα κριθεί ότι εμπλέκονται σε αυτόν. Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να κληθεί, επίσης, ο αρμόδιος υπουργός και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης.

Την πρόταση να προηγηθεί το θέμα στη συζήτηση της Επιτροπής απέρριψε η πρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου και αποφάσισε τη μετάθεσή του την ερχόμενη Τρίτη στις 10 το πρωί. Προηγουμένως, ωστόσο, ζήτησε από τους βουλευτές της ΝΔ να αποσύρουν την αίτησή τους με το αιτιολογικό ότι σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει λόγος συζήτησης καθώς, αφενός η Επιτροπή Θεσμών δεν έχει αρμοδιότητα για έλεγχο των «πόθεν έσχες» των υπερθεματιστών των τηλεοπτικών αδειών, αφετέρου η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη.

Το γεγονός, πυροδότησε την αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος επικαλέστηκε το άρθρο 14 παρ. 9 του Συντάγματος για να πει πως η Επιτροπή Πόθεν Έσχες - στην οποία επίσης είναι πρόεδρος η κ. Χριστοδουλοπούλου - έχει την υποχρέωση ελέγχου των οικονομικών μέσων των εμπλεκόμενων προσώπων όχι απλώς των «πόθεν έσχες».

«Ζητούμε να ελέγξουμε τον τρόπο με τον οποίο οδηγηθήκαμε στο να γίνει έλεγχος των «πόθεν έσχες» των εμπλεκόμενων προσώπων στον διαγωνισμό μέσα σε δύο ημέρες. Και δεν λέμε να ξανασυζητήσουμε την αντισυνταγματικότητα. Δεν περίμενα να λέει η πρόεδρος ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Επιτροπής, τόσο σοβαρά θέματα της ενημέρωσης του πολίτη και να επιμένει σε απαξίωσή της» σημείωσε.

Για προσπάθεια να στρέψουν το ενδιαφέρον σε θέματα επικαιρότητας «όπως έγινε με την περίπτωση της "Τσατανιάδας", κατηγόρησε τους βουλευτές η κ. Χριστοδουλοπούλου, προσθέτοντας πως επιδίδονται σε πρωινό "σόου".

«Θεωρείτε τα όσα συμβαίνουν στη Δικαιοσύνη, με κυβερνητική καθοδήγηση, επικαιρότητα; Θεωρείτε επικαιρότητα κι όχι ουσία το να ασχοληθεί η Επιτροπή Θεσμών με τα λεγόμενα του προέδρου της επιτροπής ελέγχου του διαγωνισμού αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών ότι "του πέφτει βαριά η λέξη έλεγχος των πόθεν έσχες"; Τα θεσμικά ζητήματα της ενημέρωσης του πολίτη και της λειτουργίας της Δικαιοσύνης δεν είναι προς εξέταση από την Επιτροπή Θεσμών; Πως απαξιώνετε έτσι την Επιτροπή στην οποία προεδρεύτετε;» επανήλθε ο κ. Βορίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...