Αρχείο

Μαγευτικά στιγμιότυπα: Οι καλύτερες φωτογραφίες της φύσης και της άγριας ζωής (εικόνες)

Οι λάτρεις της φύσης και της άγριας ζωής από όλο τον κόσμο μπορούν τώρα να εκθέσουν τις καλύτερες φωτογραφίες τους που τράβηξαν κατά τη διάρκεια αποστολών, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Nature Photographer of the Year 2016. Κάθε χρόνο η κοινότητα του National Geographic χρηματοδοτεί εκατοντάδες ερευνητικά εγχειρήματα και εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο και από τις 4 Νοεμβρίου ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός δίνει σε όλους την ευκαιρία να εκθέσουν συναρπαστικές εικόνες του κόσμου, βοηθώντας έτσι και τους υπολοίπους να εμπνευστούν, να εξερευνήσουν και να προστατεύσουν τον πλανήτη.

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις φωτογραφίες σε μία ή και στις τέσσερις κατηγορίες: Τοπίο, Περιβαλλοντικά Θέματα, Δράση και Πορτρέτα Ζώων. Το κόστος συμμετοχής είναι 15 δολάρια για κάθε φωτογραφία και δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των υποβαλλόμενων φωτογραφιών. Αρκεί να τις υποβάλλετε ηλεκτρονικά σε ψηφιακά αρχεία. «Ο διαγωνισμός Nature Photographer of the Year 2016 αποτελεί μια ευκαιρία για τους φωτογράφους να δείξουν τη δύναμη της φύσης και την αγάπη τους για αυτή μέσα από την εικόνα τους», δήλωσε η Σάρα Λιν, διευθύντρια του τομέα Φωτογραφίας και του τομέα Συνεργατών για το περιοδικό National Geographic. «Κάθε χρόνο, οι επιλογές μας γεμίζουν από το απίστευτο πάθος και ικανότητα στις συμμετοχές και περιμένω το ίδιο αυτή τη χρονιά», προσθέτει.

Η Σάρα Πόλτζερ, παραγωγός στον τομέα Ταξιδιού και υπεύθυνη για τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς του National Geographic, σημειώνει: «Οι τέσσερις κατηγορίες του φετινού διαγωνισμού θα δώσουν την ευκαιρία στους φωτογράφους να αιχμαλωτίσουν τη διαφορετικότητα και την ομορφιά που υπάρχει στον κόσμο γύρω μας. Περιμένουμε συναρπαστικές και αποκαλυπτικές εικόνες».

Oι νικητές θα ανακοινωθούν τον προσεχή Δεκέμβριο και ο μεγάλος νικητής θα λάβει ως δώρο ένα δεκαήμερο ταξίδι για δύο άτομα στα νησιά Γκαλαπάγκος με τις αποστολές του National Geographic και δύο δεκαπεντάλεπτες κριτικές για τις φωτογραφίες μαζί με τους φωτογραφικούς συντάκτες του National Geographic. Καθεμία από τις τέσσερις κατηγορίες θα έχει πρώτο, δεύτερο και τρίτο νικητή με αντίστοιχα έπαθλα, και οι νικητήριες φωτογραφίες θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του National Geographic. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και τον επίσημο κανονισμό του διαγωνισμού online και να υποβάλλετε τις δικές σας φωτογραφίες. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε κάποιες φωτογραφίες που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...