Εκκλησία

Λαοθάλασσα για τα ιερά λείψανα του Αγίου Σιλουανού- Πάνω από 180.000 πιστών έχουν προσκυνήσει -Σήμερα θα είναι στην Αγία Πετρούπολη και μετά στην Μόσχα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η λειψανοθήκη  με τα ιερά λείψανα του Αγίου Σιλουανού σήμερα  Πέμπτη θα βρίσκονται στην Αγία Πετρούπολη στο Ι.Ναό της Αγίας Τριάδος όπου θα εκτεθούν για προσκύνημα για  τους χιλιάδες πιστούς, αναφέρουν οι εκπρόσωποι της ρωσικής εκκλησίας .

Η μεταφορά των αγίων λειψάνων  στη Ρωσία και τη Λευκορωσία, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, αφορούν τον εορτασμό  την 1000ής  επετείου  της παρουσίας του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιον Όρος, γράφει το RIA Novosti.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα ιερά λείψανα του Αγίου προσκύνησαν  έως τώρα πάνω από 180 χιλιάδες πιστοί στη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Τα λείψανα του Αγίου φυλάσσονται  στο Άγιο Όρος ,  στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος από την οποία μέχρι τώρα δεν είχαν ποτέ μετακινηθεί .

Ωστόσο, λόγω των εορτασμών τα  ιερά λείψανα του  Αγίου Σιλουανού μεταφέρθηκαν στην Ρωσία, για πρώτη φορά, επίσης, μαζί με  την θαυματουργή εικόνα του Σωτήρος, η οποία συνδέεται με το θαύμα της αποκάλυψης του Ιησού Χριστού σε αυτόν τον άγιο.

1476982286

« Τα ιερά λείψανα του Αγίου Σιλουανού θα ευρίσκονται στις 15  και 16 Σεπτεμβρίου στον  Καθεδρικό Ναό  της Αγίας Τριάδος της Μονής Alexander Nevsky στην Αγία Πετρούπολη , στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου στην εκκλησία  της Αναστάσεως στο  Μοναστήρι Νοβοντέβιτσι στο Καζάν, ενώ  στις  19 Σεπτέμβρη θα βρίσκονται  στη Μόσχα», αναφέρει το δελτίο Τύπου του ιδρύματος του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, θα τελεστεί  πανηγυρική θεία λειτουργία στις 15.40, και  προσευχή από τον Επίσκοπο  Κρονστάνδης D. Nazariy μαζί με τους κληρικούς της επισκοπής της Αγίας Πετρούπολης και τους μοναχούς της  Μονή του Αγίου  Παντελεήμονος στο Άθω.

Ο Άγιος  Σιλουανός  (1866-1938) έζησε περισσότερα από 45 χρόνια  στο Άγιον Όρος, μονάζοντας στην  Μονή του Αγίου Παντελεήμονος. Αγιοποιήθηκε από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης το 1987, και το 1992 από την ρωσική εκκλησία.

https://youtu.be/iDKKewvsRBc

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ