Πολιτική

Κ.Καραγκούνης: "Μονόδρομος οι συνεργασίες -Και σε περίπτωση αυτοδυναμίας της ΝΔ"

Στην εκτίμηση ότι η ακολουθoύμενη πολιτική χειροτερεύει την οικονομία της χώρας, προχώρησε, με συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Ράδιο 1" της Θεσσαλονίκης, ο Κώστας Καραγκούνης.

Ο βουλευτής της ΝΔ, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, είπε: «Εκτός από την αναφορά του σε κάποιους διορισμούς, ο κ. Τσίπρας δεν αναφέρθηκε στο προσωπικό του σχέδιο για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο. Η Νέα Δημοκρατία προτείνει ένα άλλο μείγμα πολιτικής, μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία με άμεση μείωση φορολογικών συντελεστών» υπογράμμισε ο Κώστας Καραγκούνης.

Ο κ. Καραγκούνης ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ τη στρατηγική του κόμματος, χωρίς μεγάλα λόγια και υποσχέσεις, ενώ υπενθύμισε ότι το κόμμα του, το 2012 που παρέλαβε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, κατάφερε να υλοποιήσει αυτά που υποσχέθηκε - όπως τη μείωση του ελλείμματος και του φορολογικού συντελεστή στην εστίαση- χωρίς να αυξήσει τους υπόλοιπους φόρους.

Ο Κώστας Καραγκούνης υποστήριξε πως όταν τριπλασιάζεις τις εισφορές στον ΟΓΑ και στον ΟΑΕΕ, κανείς δεν θα μπορεί να πληρώνει και το 2017 τα ελλείμματα στα ταμεία θα είναι πια τεράστια. Συμπλήρωσε δε, ότι εάν δεν εξοικονομηθούν τα χρήματα για τις συντάξεις, υπάρχει περίπτωση είτε να ενεργοποιηθεί ο «κόφτης», είτε θα γίνουν άλλες περικοπές.

Πάντως, δεν απέκλεισε αυτή να είναι μια χρονιά πολιτικών εξελίξεων, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι κομματικό, άλλα εθνικό, για την ανασυγκρότηση και την επανεκκίνηση της οικονομίας. «Ο κόσμος θέλει προκοπή, χρειάζεται εθνική προσπάθεια και όχι διαχωριστικές γραμμές» υπογράμμισε ο Κώστας Καραγκούνης και πρόσθεσε πως και σε περίπτωση αυτοδυναμίας της ΝΔ, οι συνεργασίες είναι μονόδρομος.

Ο βουλευτής της ΝΔ, αναφέρθηκε στη θετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για δωρεάν νομική βοήθεια στους δανειολήπτες που θέλουν να ενταχτούν στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, Θύμισε όμως και τον θεσμό του «νομικού συμπαραστάτη» που ισχύει για τους άπορους.

Ερωτηθείς για τον κ. Πολάκη, δε θέλησε να πάρει θέση, σημείωσε όμως ότι «ο πρωθυπουργός δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη στο θέμα αυτό, και δεν παρεμβαίνει στη λογική του υπουργού του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ