Κοινωνία

Κλείδωσε το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank -Ρουμελιώτης και Πανταλάκης στο τιμόνι της τράπεζας

Την προσεχή Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει το νέο διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank με τη νέα του σύνθεση.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, «κλείδωσαν» τα πρόσωπα που θα αποτελούν το νέο Δ.Σ. Νέος πρόεδρος της Attica Bank θα είναι ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ενώ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα τοποθετηθεί ο Θεόδωρος Πανταλάκης. Παράλληλα, από το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τον διοικητική της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Την ίδια στιγμή, κυβερνητικά στελέχη δίνουν συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε χθες ανάμεσα στον κ. Στουρνάρα και την κυβέρνηση μετά την απόρριψη της σύνθεσης του Δ.Σ. της Attica Bank από τον κεντρικό τραπεζίτη και την έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του. Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την υπόθεση συζύγου Στουρνάρα αναφέρουν: «Άλλο πράγμα η δΔκαιοσύνη και οι όποιες αποφάσεις της και άλλο το τραπεζικό σύστημα, το οποίο όλοι οφείλουν να σέβονται».

Υπενθυμίζεται πως χθες η ΤτΕ άσκησε βέτο στη διοίκηση που προτάθηκε για την Attica Bank. Συγκεκριμένα, «κόπηκαν» από την Τράπεζα της Ελλάδος οι προτεινόμενοι για το νέο ΔΣ της τράπεζας Αττικής:

Γεράσιμος Σαπουντζόγλου, προτεινόμενος για πρόεδρος
Παναγιώτης Ρουμελιώτης, προτεινόμενος για διευθύνων σύμβουλος. Ωστόσο ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ δεν αποκλείεται από το νέο ΔΣ της τράπεζας, ως μη εκτελεστικό μέλος.
Αννα Πουσκουρή, μεταβατική πρόεδρος της Attica Bank
Κωνσταντίνος Μακέδος, πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ που αποτελεί βασικό μέτοχο της τράπεζας Αττικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την περασμένη εβδομάδα ήταν γνωστό πως υπάρχει θέμα με την υποψηφιότητα Σαπουντζόγλου και η Τράπεζα της Ελλάδος δεν θα έκανε δεκτή την κυβερνητική πρόταση για την τοποθέτησή του στο Δ.Σ. της Attica Bank. Από την άλλη πλευρά, ο Θεόδωρος Πανταλάκης ήταν εξαρχής η επιλογή της ΤτΕ για την τράπεζα.

Η ΕΚΤ κάλεσε την ΤτΕ
Χθες, μετά το σάλο που προκλήθηκε υπήρξε επικοινωνία της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας Τράπεζας της Ελλάδος και της Τράπεζας της Ελλάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες πήραν ανήσυχοι από την Φρανκφούρτη και ζήτησαν να ενημερωθούν για την κατάσταση. Μάλιστα ρώτησαν αν χρειάζεται να βγάλουν κάποια ανακοίνωση. Ωστόσο από την ΤτΕ τους καθησύχασαν.

Τι ισχύει με το πάγωμα των πιστώσεων στην Attica Bank
Σε ότι αφορά το πάγωμα των πιστώσεων της Attica Bank πρέπει να διευκρινιστεί πως δεν σχετίζεται με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αλλά με τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Επομένως αν την Τρίτη πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση τότε θα γίνει και αναδτολή του παγώματος των πιστώσεων της τράπεζας.

Σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης η μετοχή της Attica Bank
Μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναστέλλεται από σήμερα 16 Σεπτεμβρίου 2016 η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας ATTICA BANK ATE. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σε συνέχεια δημοσιευμάτων του τύπου σχετικά με εξελίξεις που αφορούν στην εταιρεία και κυρίως σχετικά με χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος για προσωρινό πάγωμα της χορήγησης νέων δανείων, αποφάσισε, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού, να ζητήσει από το Χρηματιστήριο Αθηνών όπως προβεί σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας ATTICA BANK ATE μέχρις ότου η ως άνω εταιρεία ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...