Κοινωνία

Καστοριά: Με ηλιακό σκάφος θα κάνουν βόλτα οι τουρίστες στη λίμνη

Με ηλιακό σκάφος, χωρητικότητας έως 12 ατόμων, θα μπορούν πλέον να κάνουν τις βόλτες τους οι κάτοικοι αλλά και οι τουρίστες στη λίμνη της Καστοριάς. Πρόκειται για σκάφος που παραλαμβάνει αύριο ο δήμος της πόλης και αποκτήθηκε στο πλαίσιο του διασυνοριακού έργου “Ελλάδα – Αλβανία 2007– 2013, Ενέργεια και Τουρισμός”.

“Θα το διαχειρίζεται ο δήμος και θα το χρησιμοποιήσουμε για περιηγήσεις στη λίμνη. Είναι πολύ χρήσιμο και για την περαιτέρω τόνωση του τουρισμού, καθώς ήδη υπάρχει διαθέσιμο ένα καράβι”, είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Σωτήρης Αδαμόπουλος.

Για την απόκτηση του υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Καστοριάς και της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Παραγωγής Αδρανών Υλικών Δήμου Καστοριάς και Αξιοποίησης της περιουσίας του Δήμου “Μακεδνός ΑΕ”.

Ο κ.Αδαμόπουλος αναφέρθηκε επίσης στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου, στη λίμνη της Καστοριάς με τη συμμετοχή έξι αποστολών και συνολικά 280 αθλητών και παραγόντων.

“Η λίμνη της Καστοριάς προσφέρεται για τέτοιους αγώνες. Γι' αυτό το λόγο, έχει επιλεγεί από την εθνική ομάδα κωπηλασίας της Ρωσίας, με τους αθλητές να προπονούνται πέντε με έξι μήνες το χρόνο στην περιοχή μας. Το ίδιο συμβαίνει και με τους Ελληνες, καθώς οι συνθήκες είναι ιδανικές” υποστήριξε ο αντιπεριφερειάρχης.

Μέσα στους στόχους είναι να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ 2014-2020 οι εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου, ώστε να γίνουν έργα βελτίωσης και να εκσυγχρονιστεί το κωπηλατήριο. “Η Καστοριά έχει ένα στολίδι, τη λίμνη, και μπορούμε κάθε Σαββατοκύριακο να κάνουμε εκδηλώσεις και αγώνες για να αυξήσουμε τον τουρισμό”, δήλωσε ο κ.Αδαμόπουλος.

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας διοργανώνεται από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία και το Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 8 το βράδυ, στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...