Κόσμος

Κίνδυνος! Ο δυτικός πολιτισμός είναι έτοιμος να καταρρεύσει – Οι πόροι και η ισοκατανομή πλούτου θα σώσουν τον κόσμο!

Μελέτη ειδικών εμπειρογνωμόνων από την NASA,  η οποία διήρκεσε αρκετό διάστημα υποστηρίζει ότι ο δυτικός πολιτισμός βρίσκεται στα πρόθυρα μιας  μαζικής κατάρρευσης  τύπου « ρωμαϊκής αυτοκρατορίας», γράφει αμερικανικό άρθρο θυμίζοντας σε όλους τους ισχυρούς του πλανήτη ότι είναι θνητοί και ότι όλα «αλλάζουν».

 Η  NASA η οποία και  χρηματοδότησε την  μελέτη αυτή  υποστηρίζει ότι ο δυτικός πολιτισμός βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης, λόγω της «οικονομικής διαστρωμάτωση της κοινωνίας σε Πατρικίους και Πληβείους (πλούσια ελίτ και φτωχές μάζες).

Οι κοινωνίες σε όλη την ανθρώπινη ιστορία που επέτρεψαν αυτή την διαστρωμάτωση ΠΑΝΤΟΤΕ δέχθηκαν την απόλυτη καταστροφή ,  διαπιστώνει η μελέτη πολλών δεκάδων ειδικών εμπειρογνωμόνων .

«Δύο σημαντικά χαρακτηριστικά φαίνεται να υπάρχουν ως κοινά μεταξύ των κοινωνιών που έχουν καταρρεύσει από το μακρινό παρελθόν έως σήμερα . Η  κατασπατάληση  των πόρων, και η οικονομική διαστρωμάτωση της κοινωνίας σε πολύ πλούσιους και πολύ φτωχούς .

collapse-of-society-900x350

Οι ανισομερείς  κοινωνίες, τόνισαν οι ερευνητές, « είναι πολύ δύσκολο να εισέλθουν στο στάδιο της πλήρους και μεγάλης ανάρρωσης ,  και αυτό είναι δύσκολο να αποφευχθεί .... διότι οι ελίτ αναπτύσσονται  και  καταναλώνουν πολλά περισσότερα από όσα πρέπει  , με αποτέλεσμα την άμεση εξάπλωση της παγκόσμιας πείνας μεταξύ των πολιτών όλου του κόσμου, η οποία με την σειρά της προκαλεί την κατάρρευση ολοκλήρου της κοινωνίας.

Ως παράδειγμα υπήρξε , ο  προηγμένος  για την εποχή του πολιτισμός των Ίνκας, η ρωμαϊκή αυτοκρατορία,  αλλά και πολλές άλλες αυτοκρατορίες όπως η κινεζική και  η βυζαντινή αυτοκρατορία.

Ο περιορισμός των πόρων και η υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής πλήττουν την εργατική τάξη, η πλούσια ελίτ "απέχει" συστηματικά  από το πρόβλημα   αυτό , « συνεχίζοντας όμως να καταναλώνει άνισα όλα τα αγαθά». Αυτός ο συνδυασμός  οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την κατάσταση σε χειρότερη μοίρα και την καταστροφή.

Εάν αυτό το μοτίβο ακούγεται οικείο, είναι επειδή ζούμε στην πιο άνιση εποχή στην ιστορία όσον αφορά την κατανομή του πλούτου.

Στις  ΗΠΑ υφίσταται η μεγαλύτερη ανισοκατανομή πλούτου στον κόσμο. Σύμφωνα με τον  μαθηματικό τύπο της  μελέτης της NASA, η κατάρρευση έχει ήδη καθυστερήσει.

Το ινστιτούτο Atlantic αναφέρει ότι οι ερευνητές χρησιμοποίησαν αυτό που ονομάζεται  μέσος τύπος  ανθρώπου που διαβιεί στην δύση για  να φθάσουν στα συμπεράσματά τους.

Η μελέτη χρησιμοποιεί παράγοντες όπως τα ποσοστά γεννήσεων, τους πόρους,  τις κατηγορίες εισοδήματος για να δημιουργήσει  μια μαθηματική εξίσωση για την προβολή των αποτελεσμάτων.

Χρηματοδοτήθηκε από το Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard της NASA και ήταν υπό την επίβλεψη του  αμερικανικού Ιδρύματος Επιστημών.

Για εκείνους που πιστεύουν ότι η σύγχρονη κοινωνία  είναι απρόσβλητη  από τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι αρχαίοι πολιτισμοί ,  μια «σύντομη επισκόπηση των πτώσεων ολοκλήρων αυτοκρατοριών αποδεικνύει όχι μόνο την συνεχόμενη  παρουσία του φαινομένου αυτού, αλλά και τον  βαθμό στον οποίο αυτή η κατάρρευση έχει προχωρήσει , την πολυπλοκότητα της , καθώς  καταδεικνύει και  τις ισχυρές φαινομενικά  κοινωνίες  που είναι επιρρεπείς  στην πολυεπίπεδη  κατάρρευση», τονίζει η μελέτη .

Προφανώς φωτογραφίζονται οι ΗΠΑ , η Κίνα και η ΕΕ με την δομή που έχουν σήμερα.

Το ερώτημα  όμως που πλανάται πάνω από τα κεφάλια όλων  είναι , πώς θα σώσουμε τους εαυτούς μας;

«Η κατάρρευση μπορεί να αποφευχθεί  και ο πληθυσμός μπορεί να φτάσει σε μια σταθερή κατάσταση με την μέγιστη φέρουσα ικανότητα, ΜΟΝΟ εάν ο ρυθμός εξάντλησης της φύσης μειωθεί  σε ένα βιώσιμο επίπεδο, και αν οι πόροι κατανεμηθούν ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΑ» , καταλήγει  η  πολύ ενδιαφέρουσα αμερικανική έκθεση.

Προτείνουμε να στείλουν την έκθεση αυτή  στις Βρυξέλλες για να ανοίξουν τα μάτια τους οι αξιωματούχοι της ένωσης,  που βυθίζουν   ένα λαό όπως τον ελληνικό στην ανέχεια και την φτώχεια . Το αποτέλεσμα θα είναι και για την ΕΕ το ίδιο και το αυτό.

https://youtu.be/1TU-upa2e04

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές