Πολιτική

Η βρετανική MI6 προσλαμβάνει 1.000 νέους κατασκόπους εν αναμονή της κλιμάκωσης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη

Σχεδόν 1.000 νέοι πράκτορες θα ενταχθούν στις τάξεις της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου έως  το 2020, λόγω των   αυξημένων  τρομοκρατικών απειλών  από ριζοσπαστικές ισλαμικές  ομάδες.

Αυτό το καθεστώς τρόμου  θα μπορούσε να διαρκέσει για δεκαετίες, ανέφεραν πηγές της βρετανικής υπηρεσίας στους δημοσιογράφους , γράφει σήμερα ο βρετανικός τύπος.

Το εξειδικευμένο προσωπικό  της MI6 θα αυξηθεί από 2.500 άτομα σε  3.500 λόγω της αυξημένης πιθανότητας τρομοκρατικών απειλών,  που περιλαμβάνει απειλές από το διαδίκτυο και τις τεχνολογικές εξελίξεις έως την κοινωνική ζωή των πολιτών.

Το 2015,  η βρετανική επιτροπή  εθνικής στρατηγικής ασφάλειας και άμυνας  καθόρισε σχέδια για την επιπλέον  απασχόληση 1.900 επιπλέον προσωπικού στις υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Καμία δημόσια αναγγελία δεν έχει γίνει  προς το παρόν  για το πόσους  από αυτούς τους επιπλέον «εργαζόμενους»,  θα διατεθούν  για την  MI6.

building-661172

«Έχουμε μια   επανάσταση στον τομέα της πληροφορίας και στην δυνατότητα  μεταφοράς  πολλών ακραίων  «ιδεών», οι οποίες πλέον ταξιδεύουν παντού. Εάν σε αυτό προσθέσουμε και την θρησκευτική  εμβάθυνση , τότε το χάσμα  της Ευρώπης κασι Μέσης Ανατολής είναι πολύ μεγάλο. Έπειτα υπάρχουν  μερικές βαθιές κοινωνικές, οικονομικές και δημογραφικές αλλαγές , που οδηγούν  στο φαινόμενο που γνωρίζουμε όλοι μας, ως τρομοκρατία», δήλωσε πηγή της ΜΙ6.

Σε  συνέδριο, που οργανώθηκε πρόσφατα  από την βρετανική κεντρική υπηρεσία πληροφοριών   σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο George Washington, αποφασίσθηκε η αυξημένη συνεργασία μεταξύ των οργανισμών του κράτους για την βελτίωση  στον τρόπο που οι κυβερνήσεις θα αντιμετωπίζουν πλέον τις πράξεις  τρόμου, ειδικά από τον Daesh.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ