Κοινωνία

Η Αμάλ Αλαμουντίν σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες (βίντεο)


Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η Αμάλ Αλαμουντίν, υπό άκρα μυστικότητα.

Η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ συνομίλησε με πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη παραπάνω δομή και άκουσε προσωπικές ιστορίες των Γεζίντι. Η ίδια θα υπερασπιστεί γυναίκες Γεζίντι που υπήρξαν θύματα σεξουαλικής δουλείας, βιασμού και γενοκτονίας από μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όπως αναφέρει το epiloges.tv.

Η Κλούνεϊ, που εργάζεται ως δικηγόρος στο Doughty Street Chambers στο Λονδίνο, επιδιώκει να οδηγήσει ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου την τζιχαντιστική οργάνωση προκειμένου να δικαστεί για τα εγκλήματα που διέπραξαν τα μέλη της εναντίον της κοινότητας Γεζίντι.

Η Αλαμουντιν-Κλούνει δεν έκανε δηλώσεις από τις Σέρρες, αλλά σε παλαιότερη δήλωση της είχε αναφέρει: «Γνωρίζουμε ότι χιλιάδες άμαχοι Γεζίντι σκοτώθηκαν και χιλιάδες γυναίκες Γεζίντι υποδουλώθηκαν».

«Γνωρίζουμε ότι βιασμοί διαπράττονταν συστηματικά και αυτό συνεχίζεται και σήμερα», επισήμανε η νομικός. «Κι όμως κανείς προς το παρόν δεν έχει συλληφθεί για να λογοδοτήσει».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...