Εκκλησία

Ηχηρή παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το μάθημα των Θρησκευτικών: «Απαράδεκτα και επικίνδυνα πράγματα»

Αποφασιστική παρέμβαση  έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος κκ. Ιερώνυμος  για την αφαίρεση του μαθήματος των θρησκευτικών και την αντικατάσταση  του με το μάθημα της θρησκειολογίας.

«Αυτά είναι  πράγματα που δεν θα αποδώσουν καρπούς και θα κάνουν μεγάλη ζημιά στην παιδεία και στην κοινωνία», είπε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος, αναφέρει ο ελληνικός τύπος.

Ο ίδιος ανέβασε κατά πολύ το πήχη της αντίδρασης της εκκλησίας της Ελλάδος για τις κυοφορούμενες απαράδεκτες αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών με το νέο πρόγραμμα σπουδών που εφαρμόζει το υπ. Παιδείας , μιλώντας ο ίδιος  για «απαράδεκτα και επικίνδυνα πράγματα».

«Επειδή το διάβασα το πρόγραμμα σπουδών, αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα και επικίνδυνα. Είναι πράγματα που δεν θα αποδώσουν καρπούς αλλά μεγάλη ζημιά στην παιδεία γενικότερα, στην κοινωνία και ρήξη στις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας» είπε ο κ. Ιερώνυμος μετά από συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων.

Ο κ. Ιερώνυμος έκανε λόγο, επίσης, για βεβιασμένα νέα προγράμματα που ξέρουμε πώς προωθήθηκαν και με σφραγίδα ποιών ανθρώπων προωθήθηκαν.

«Έχουμε την ανάγκη όλοι και από πλευράς Εκκλησίας και από πλευράς πολιτείας να συνεργαστούμε με θετική άποψη, όχι περιοριζόμενοι από χρονικά όρια 10 ή 5 ημερών αλλά με περισσότερη άνεση για να πάρουμε τις σχετικές αποφάσεις» πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Κάνω έκκληση στον πρωθυπουργό να σταματήσει την προσπάθεια αυτή, να αναβάλει κάθε νέα πρωτοβουλία ενός ή μερικών ανθρώπων και σε μια βάση μεγάλη να συνεργαστούμε σοβαρά επιτέλους σε έναν τόπο που ακούγονται λόγια, λόγια, λόγια και λείπει ο λόγος» κατέληξε ο κ. Ιερώνυμος.

Η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου προσωπικά στον πρωθυπουργό για το θέμα αυτό ίσως  φέρει κάποιες μικρές υποχωρήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης , διότι όπως και να το κάνουμε το σύνολο σχεδόν του ελληνικού λαού δεν συμφωνεί.

Η κυβέρνηση φοβάται αντιδράσεις και για αυτό το θέμα , οι οποίες μαζί με τα υπόλοιπα ζητήματα της οικονομίας, και  της ασφάλειας ενδεχομένως να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές στην χώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ