Κοινωνία

Ηλεία: Παρέμενε εγκλωβισμένος για 5 μέρες σε αυτό το σημείο (εικόνες-βίντεο)


Στο νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα μεταφέρθηκε ο 78χρονος Θεόδωρος Πατσούρης, ο οποίος ήταν επί πέντε ημέρες εγκλωβισμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, που είχε πέσει σε ρέμα, στην περιοχή Πανόπουλου Ηλείας.

Εχοντας πλήρη διαύγεια πνεύματος, εμφανώς ταλαιπωρημένος, αλλά ζωντανός, ο Θεόδωρος Πατσούρης εντοπίστηκε από βοσκό, το απόγευμα της Δευτέρας, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το χωριό, δίπλα στην ΕΟ 111 σε ένα σημείο πλήρως καλυμμένο από βλάστηση.

Ο βοσκός μόλις είδε το αυτοκίνητο στο ρέμα καλυμμένο από τη βλάστηση, έτρεξε στο καφενείο του χωριού.

Ο πρόεδρος της ΤΚ Πεύκης και πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης Γιώργος Μπλόσκας έτρεξε στο σημείο και βρήκε τον ηλικιωμένο ζωντανό.

«Του μίλησα, μου ζήτησε νερό και μια ζακέτα γιατί κρύωνε. Μιλούσε καλά αλλά ήταν ταλαιπωρημένος. Μου είπε πως ήταν πέντε ημέρες εκεί. Κινητοποιηθήκαμε και τον σώσαμε» σχολίασε.

Ο διοικητής της ΠΥ Πύργου Νίκος Σπαής τόνισε πως «ο 78χρονος κατάφερε να εντοπιστεί ζωντανός. Κινητοποιηθήκαμε άμεσα και με δυσκολία λόγω του χώρου τον απεγκλωβίσαμε. Κόψαμε τις λαμαρίνες γιατί δεν γινόταν διαφορετικά να τον βγάλουμε και να μην προκαλέσουμε άλλες βλάβες στον άνθρωπο» δήλωσε ο κ. Σπαής. Ο 78χρονος παρά την τεράστια ταλαιπωρία που είχε υποστεί, αποδείχθηκε πως είχε αντοχές. Από το τροχαίο φαίνεται πως είχε ελαφρά χτυπήματα στα πόδια και αυτό ήταν κάτι που παραπονέθηκε στους πυροσβέστες την ώρα του απεγκλωβισμού. Το πρώτο πράγμα πάντως που ζήτησε ήταν νερό κάτι φυσικό μετά από πέντε ημέρες παραμονής στο σημείο.

Οι συγγενείς του 76χρονου, νωρίτερα το μεσημέρι δεν ήταν αισιόδοξοι για την έκβαση των ερευνών. Μάλιστα η μεγαλύτερη αδελφή του Όλγα δήλωσε πως δεν περιμένει να βρεθεί ζωντανός μετά από τόσες ημέρες, ενώ ο αδερφός του Βασίλης μιλούσε για τροχαίο ατύχημα ή εγκληματική ενέργεια που πιθανόν να είχε συμβεί.
Ο Θεόδωρος Πατσούρης είχε φύγει περίπου στις 11:00 το βράδυ της περασμένης Τετάρτης από τον τόπο καταγωγής του, τον Λαγανά Ηλείας, με σκοπό να επιστρέψει στο σπίτι του στην Καλλιθέα Αττικής. Όμως, όταν οι οικείοι του έχασαν τα ίχνη του ενημέρωσαν την Αστυνομία και μάλιστα είχε εκδοθεί ειδοποίηση με τα στοιχεία της ταυτότητάς του, ώστε όποιοι γνωρίζουν κάτι να ενημερώσουν τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 78χρονος ξέφυγε για άγνωστους ακόμα λόγους από την πορεία του και κατέληξε στο ρέμα.

ΦΩΤΟ από ilialive.grΦΩΤΟ από ilialive.grΦΩΤΟ από ilialive.gr

Πηγή: ilialive.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...