Κοινωνία

Ηγετικό στέλεχος του "Ρουβίκωνα": Θα ρωτήσουμε κάτι τον πρωθυπουργό! Είναι έκπληξη!

Μια αινιγματική δήλωση από ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα που παραχώρησε συνέντευξη στο Ertopen έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ. αφού αναφέρεται στον πρωθυπουργό.
«Έχουμε σκοπό σε μία από τις επόμενες δράσεις μας να… ρωτήσουμε κάτι τον πρωθυπουργό. Το αφήνουμε ως έκπληξη»! είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το in.gr η συνέντευξη δόθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στην εκπομπή «Με χωρίς πατρίδα». Το μέλος του Ρουβίκωνα είπε ότι όλα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2013. «Είμαστε τότε ενεργά πολιτικά υποκείμενα, συμμετείχαμε σε στέκια, καταλήψεις στο ευρύτερο αντιεξουσιαστικό κίνημα και αποφασίσαμε κάποια άτομα να δημιουργήσουμε μια συλλογικότητα. Αντιλαμβανόμενοι κάποια πολιτικά κενά. Η ανάγκη που δημιούργησε τον Ρουβίκωνα είναι η ανάγκη των πολιτών να δημιουργεί αντιστάσεις».

Για τους στόχους του είπε: «Ουσιαστικά θα βγάλουμε και δημόσια έναν πιο ευρύ πολιτικό λόγο ο οποίος θα εμπεριέχει ποιοι είμαστε, πώς λειτουργούμε και πού θέλουμε να κατευθύνουμε τα πράγματα. Καθώς και τις τακτικές μας και τη στρατηγική που έχουμε στο μυαλό μας. Θα υπάρχει και ευρύτερο κάλυμμα σε όποιον θέλει να συμμετέχει στη συλλογικότητα».

Λέει επίσης ότι δεν τους ενδιαφέρει το κόστος του αγώνα, αναφέρεται στην επίθεση στο ΤΑΙΠΕΔ η οποία όπως υποστηρίζει έγινε για να καταδειχθούν τα κενά ασφαλείας στην φύλαξη και για την επίθεση στην τουρκική πρεσβεία αποκάλυψε επαφές μελών του «Ρουβίκωνα» με μέλη της τουρκικής οργάνωσης DHKP-C αλλά και ταξίδια μελών του Ρουβίκωνα στην Τουρκία.

Είπε ακόμα ότι αν αναλάβει την εξουσία η Νέα Δημοκρατία, «θα ανοίξει η πόρτα του φρενοκομείου» και ότι αμέσως τα πλημμελήματα που τους αποδίδονται θα γίνουν κακουργήματα.

Τέλος, για την επίδειξη των όπλων στα Εξάρχεια τονίζει ότι «και από την εμπειρία που υπάρχει στο εξωτερικό ένα μαζικό πολιτικό κίνημα θα πρέπει να υπερασπισθεί τις δομές του και να εκφράσει μια άμυνα που είναι αποτελεσματική σε όσους κάνουν χρήση όπλων».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ