Κόσμος

Επανεμφανίστηκαν τα F-117 Nighthawk - Έχουν ξανά θέση στα πολεμικά σενάρια της αμερικανικής αεροπορίας; (βίντεο)


8 χρόνια μετά την επίσημη «απόσυρση» τους τα πρώτα επιχειρησιακά μαχητικά-βομβαρδιστικά κατηγορίας stealth τύπου F-117 Nighthawk θεάθηκαν να πραγματοποιούν πτήσεις στην έρημο της Νεβάδα.
Πιο συγκεκριμένα 2 μαχητικά του τύπου πραγματοποίησαν πτήση στην περιοχή του πεδίου βολής της Tonopah προκαλώντας νέα σχόλια αντίστοιχα με αυτά για τα μαχητικά κρούσης Α-10 δηλαδή αν άξιζε να αποσυρθούν για να εξοικονομηθούν πόροι για το πρόγραμμα του F-35.
Αν και στην πραγματικότητα τα συνολικά 50 από τα 59 αεροσκάφη (1 καταρρίφθηκε το 1999 στην περιοχή του Κοσόβου από την σερβική αεράμυνα) που κατασκευάστηκαν(+4 πρωτότυπα) παραμένουν σε κατάσταση αποθήκευσης "Type 1000" όπως αναφέρει το site aviationist που σημαίνει ότι μπορούν να επανέλθουν σε υπηρεσία μέσα σε 30-120 ημέρες κάτι που σημαίνει ότι ακόμα φαίνεται ότι τα μαχητικά έχουν θέση στα πολεμικά σενάρια της αμερικανικής αεροπορίας.
Τα αεροσκάφη που μπήκαν σε μαζική παραγωγή το 1982 έχουν ικανότητα δραστικής μείωσης του ίχνους τους ιδιαίτερα στις C, X και Ku-bands ενώ μπορούν να μεταφέρουν στις εσωτερικές αποθήκες οπλισμού 2 βόμβες του 1 τόνου η μία των τύπων Paveway ΙΙ/ΙΙΙ.
Η πτήση έφτασε τα 45 λεπτά μεταξύ δύο αεροσκαφών ενώ ακόμα 2 μαχητικά το τύπου ήταν έτοιμα να πραγματοποιήσουν ακόμα μια πτήση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ