Επιστήμη

Εντυπωσιακό! Τα δελφίνια μιλούν μεταξύ τους σαν τους ανθρώπους

Νέα έρευνα επιβεβαιώνει για πρώτη φορά ότι τα δελφίνια χρησιμοποιούν μια προηγμένη μορφή επικοινωνίας, παρόμοια με αυτή των ανθρώπων.

Οι ερευνητές κατέγραψαν τις συνομιλίες μεταξύ της Γιάσα και της Γιάνα, δύο δελφινιών της Μαύρης Θάλασσας. Ακούγοντας τις ηχογραφήσεις είναι εύκολα διακριτό ότι πρόκειται για συνομιλίες, καθώς τα δύο θηλαστικά κάνουν παύσεις για να αφήσουν το συνομιλητή τους να τελειώσει, και χρησιμοποιούν συνδυασμό διακριτών «λέξεων» για να σχηματίσουν προτάσεις.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Φυσικό Καταφύγιο Καραντάγκ στη Φεοντόσια της Ρωσίας. Τα δύο δελφίνια καταγράφηκαν να συνομιλούν σε μια πισίνα στο καταφύγιο και η ανάλυση της συνομιλίας τους εντυπωσίασε τους ερευνητές. «Ουσιαστικά, η συμπεριφορά αυτή μοιάζει με μια συνομιλία μεταξύ δύο ανθρώπων», δήλωσε επικεφαλής ερευνητής της μελέτης, Βιάτσεσλαβ Ριάμποφ..

Τα δύο θηλαστικά παρήγαγαν μία σειρά από παλμικούς ήχους, ο κάθε ένας από τους οποίους ήταν διακριτός και αντιπροσωπεύει ένα φθόγγο ή μια λέξη στη γλώσσα των δελφινιών. Αυτοί οι παλμοί συνδυάζονταν σε μορφή προτάσεων και ήταν σαφές ότι τόσο η Γιάσα όσο και η Γιάνα περίμεναν να τελειώσει το άλλο δελφίνι πριν απαντήσουν.

«Αυτή η γλώσσα παρουσιάζει όλα τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού που υπάρχουν στην ανθρώπινη γλώσσα, γεγονός που δείχνει ένα υψηλό επίπεδο νοημοσύνης και συνείδησης στα δελφίνια, καθώς και ότι η γλώσσα τους μπορεί να θεωρηθεί φαινομενικά ως μια πολύ ανεπτυγμένη ομιλούμενη γλώσσα», εξήγησε ο Ριάμποφ.

Τα δελφίνια είναι ήδη γνωστό ότι παράγουν περισσότερα από χίλια είδη διακριτών σφυριγμάτων για να επικοινωνούν μεταξύ τους, αλλά τα νέα στοιχεία δείχνουν ιδιαίτερα προηγμένη συμπεριφορά με τη μορφή πραγματικής συνομιλίας μεταξύ δύο ατόμων. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το επόμενο βήμα είναι να κατανοήσουμε το περιεχόμενο και το νόημα αυτών των συνομιλιών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...