Κοινωνία

Ελληνοαζέρικο Επιμελητήριο: Ακύρωση της συμφωνίας με τη SOCAR θα βλάψει και τις δύο χώρες

Τον προβληματισμό του για τις "εξελίξεις σχετικά με την τελική υλοποίηση της συμφωνίας ΔΕΣΦΑ και Αζέρικης SOCAR" εκφράζει με σημερινή ανακοίνωσή του το Ελληνο Αζέρικο Εμπορικό και Οικονομικό Επιμελητήριο.

Όπως αναφέρει, η ενδεχόμενη ακύρωση της συμφωνίας "ασφαλώς θα βλάψει τα επιχειρηματικά συμφέροντα και των δύο χωρών. Ενδεχόμενη καθυστέρηση ή μονομερής τροποποίηση της συμφωνίας εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης που θα οδηγήσει στην ακύρωσή της είναι βέβαιο ότι θα επιβαρύνει σημαντικά το θετικό επιχειρηματικό περιβάλλον που το Επιμελητήριο έχει δημιουργήσει με τη λειτουργία και τις δραστηριότητές του στην προώθηση των επιχειρηματικών δεσμών των δύο χωρών".

Το επιμελητήριο, καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό διάλογο με τη SOCAR ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές αναφορικά με την ΔΕΣΦΑ.

"H ολοκλήρωση της εξαγοράς αυτής θα συμβάλει στο να δοθεί το πράσινο φως από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν προς τους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας να επενδύσουν στην Ελλάδα και να ευοδωθούν οι συζητήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει για τη προσέλκυση των Αζέρικων κεφαλαίων στη χώρα μας" όπως σημείωνεται σχετικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ