Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Χαοτική η κατάσταση στη Λέσβο: ΜΚΟ, αναρχικοί και μετανάστες εναντίον των κατοίκων -Φωτιές, εξεγέρσεις και επεισόδια - Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο


Εξαιρετικά τεταμένη είναι η κατάσταση στη Λέσβο καθώς ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων στο νησί. Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της Μόριας με τη συμπαράσταση όλων των κατοίκων της Λέσβου. Αμέσως ΜΚΟ και αναρχικοί καλούσαν τους μετανάστες σε εξέγερση και επεισόδια.

Ταυτόχρονα, εκκενώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγο το Hot Spot της Μόριας από τους εργαζόμενους, λόγω επεισοδίων που ξεκίνησαν από διαμαρτυρία Παλαιστίνιων.

Περίπου 300 μετανάστες διέφυγαν από το hot spot και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη, αλλά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν και τους υποχρέωσαν να επιστρέψουν στον καταυλισμό.
Οι 300 παλαιστίνιοι μετανάστες όπως αναφέρουν πληροφορίες προέβησαν σε καθιστική διαμαρτυρία γιατί περιμένουν μήνες να εξεταστεί το αίτημα ασύλου τους

Μεγάλες δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στην περιοχή, ενώ στην Μόρια πηγαίνουν και πυροσβεστικά οχήματα

Με την επιστροφή τους ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές σε ελαιοκτήματα, νότια και βόρεια του καταυλισμού, τις οποίες προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτήν την στιγμή είναι σε εξέλιξη πορεία μεταναστών και εργαζόμενων σε ΜΚΟ ως αντίδραση για την σημερινή κινητοποίηση των κατοίκων της Μόριας.
Εκατοντάδες πολίτες της Μόριας αλλά και των άλλων χωριών βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης διαδήλωσαν σήμερα από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι στους δρόμους της πόλης, στο δημαρχείο, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου της Μόριας και ως αίτημα είχε την εκκένωση της περιοχής από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν έξω από το hotspot, καθώς και, όπως λένε, την προστασία της ασφάλειας και των περιουσιών των κατοίκων. Κυριάρχησαν, δε, συνθήματα υπέρ της μετεγκατάστασης στη χερσαία Ελλάδα των εγκλωβισμένων στα νησί ανθρώπων και της ανάγκης στήριξης των τοπικών κοινωνιών.
Όπως είπαμε, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πορείας διαμαρτυρίας των κατοίκων της Μόριας, για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή τους εξαιτίας της εκεί ύπαρξης του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών, που αντί για 3.000 που είναι η δυνατότητα φιλοξενίας ατόμων, ο αριθμός είναι σχεδόν διπλάσιος.

Οι κάτοικοι της Μόριας έχουν τη συμπαράσταση όλων των κατοίκων της Λέσβου.

Η πορείας του ξεκίνησε γύρω στις 10:00 από το ΙΚΑ Μυτιλήνης και αφού διέσχισαν την κεντρική αγορά της πόλης έφτασαν στην Προκυμαία της Μυτιλήνης για να διαμαρτυρηθούν στο Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο όλης αυτής της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή τους, εξαιτίας όπως λένε της αδράνειάς του.

Τα αίματα άναψαν έξω από το Δημαρχείο της Λέσβου, όταν κάποια άτομα από τον αναρχικό χώρο προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια.

Οι κάτοικοι της Μόριας μόλις τους αντιλήφθηκαν τους κυνήγησαν στα σοκάκια και με τη βοήθεια και της Αστυνομίας τους απομάκρυναν.

Οι κάτοικοι της Μόριας που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Δημαρχείο Λέσβου ζητούσαν επίμονα από το Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό να βγει έξω και να απολογηθεί, ενώ τον αποδοκίμαζαν με βαριά συνθήματα – προδότη κ.α. – και του ζητούσαν να παραιτηθεί.

Tα χειρότερα έρχονται στο νησί και αυτό φάνηκε και από το περιστατικό που περιγράψαμε στο άρθρο μας Χοντρό επεισόδιο στη Λέσβο: Μετανάστες ματαίωσαν την υποστολή σημαίας – Κάτοικοι τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο και κυνηγούσαν μαζί με ΜΑΤ τους αντιεξουσιαστές (βίντεο)
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε χτες το απόγευμα το λιμάνι της Μυτιλήνης, όταν ομάδα "αλληλέγγυων" μαζί με μετανάστες, σχεδίαζαν να εμποδίσουν το στρατιωτικό άγημα που θα έκανε την προγραμματισμένη υποστολή της Ελληνικής σημαίας μπροστά στο παλιό Λιμεναρχείο της πόλης.

Οι «αλληλέγγυοι» που μάλλον προέρχονταν από τον αναρχικό χώρο, φώναζαν συνεχώς συνθήματα και προκαλούσαν τους πολίτες της Λέσβου που παρακολουθούσαν έκπληκτοι από την απέναντι πλευρά του δρόμου.

Η στάση τους προκάλεσε την οργή του κόσμου και απειλήθηκαν επεισόδια.

Προ αυτής της εξέλιξης στην περιοχή έφτασαν δυνάμεις της Αστυνομίας και των ΜΑΤ για κάθε ενδεχόμενο.

Η ώρα της υποστολής της σημαίας πλησίαζε και το στρατιωτικό άγημα παιανίζοντας το εμβατήριο πλησίαζε στο χώρο.

Οι «αλληλέγγυοι» συνέχιζαν να προκαλούν και να φωνάζουν διάφορα συνθήματα, με τους μετανάστες να απορούν γι αυτά που έβλεπαν γύρω τους ίσως θύματα κάποιων καλών καθοδηγητών.

Οι πολίτες της Λέσβου δεν άντεχαν να βλέπουν τους «αλληλέγγυους» να συνεχίζουν να προκαλούν και να χαλάνε το κλίμα για την υποστολή της σημαίας.

Έτσι κάποιοι δεν άντεξαν και κινήθηκαν εναντίον τους.

Τα αίματα άναψαν για τα καλά και επακολούθησαν μικροσυμπλοκές με τον κόσμο να αποδοκιμάζει τους ταραξίες.

Η άμεση επέμβαση της αστυνομίας και των ΜΑΤ απέτρεψαν τα χειρότερα.

Ακόμα κι όταν άρχισε η διαδικασία της υποστολής της σημαίας, οι «αλληλέγγυοι» δεν σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα.

Τους σκέπαζαν όμως τα συνθήματα του κόσμου που φώναζε δυνατά Ελλάς – Ελλάς ενώ λίγο αργότερα όλοι μαζί με βροντερή φωνή παιάνιζαν τον Εθνικό μας Ύμνο.

Το βίντεο που σας παραθέτουμε είναι συγκλονιστικό !

diamartiria-morias-1diamartiria-morias-4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ