Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι ΗΠΑ ύψωσαν την Αμερικανική σημαία στην Manbij - Δραματική επιδείνωση των σχέσεων Τουρκίας-ΗΠΑ -Αποκλειστικές εικόνες

Ξεκάθαρο απειλητικό μήνυμα έστειλαν οι ΗΠΑ πριν λίγο στην Τουρκία καθώς ύψωσαν την Αμερικανική σημαία στην Manbij με τις αποκλειστικές φωτογραφίες να σας τις παρουσιάζει το pentapostagma.gr!

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Η Manbij είναι υπό Αμερικανική προστασία και έλεγχο και καμία τουρκική κίνηση δεν θα γίνει αποδεκτή προς την συγκεκριμένη περιοχή.

Βέβαια ο συμβολισμός είναι τεράστιος και αφορά άμεσα και την Συρία καθώς περνάει το μήνυμα της διχοτόμησης με την Β.Συρία να είναι υπό Αμερικανικό έλεγχο.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε αυτό που σας αποκαλύψαμε χτες ότι τα αμερικανικά μαχητικά αρνήθηκαν ουσιαστικά να παρέχουν αεροπορική κάλυψη στα τουρκικά στρατεύματα με αποτέλεσμα να υποστούν απώλειες αρμάτων μάχης από τους αντιαρματικούς πυραύλους των τζιχαντιστών  του ISIS και πρώην συμμάχων τους.

Επιπλέον ο Ρ.Τ.Ερντογάν ήρθε σήμερα να προσθέσει ότι οι Κούρδοι του PYD δεν υποχωρούν ανατολικά του Ευφράτη στην Β.Συρία και ότι οι Αμερικανικοί ισχυρισμοί είναι ψευδείς!

"Αν ήταν αλήθεια θα το είχε επιβεβαιώσει η ΜΙΤ" πρόσθεσε.

"Η Τουρκία δεν θα ανεχτεί τρομοκρατικό διάδρομο στα νότια σύνορα της. Κανείς δεν περιμένει συναίνεση από εμάς σε αυτό το θέμα και θέλω όλοι να το γνωρίζουν" τόνισε ο Ρ.Τ.Ερντογάν.

Παράλληλα τόνισε ότι η τουρκική επιχείρηση στην Β.Συρία είναι πετυχημένη μέχρι στιγμής και με 400 τμ να έχουν "καθαριστεί" από τους τρομοκράτες του ISIS και YPG.

"Η Τουρκία είχε τονίσει πολλές φορές την δημιουργίας μιας ζώνης ασφαλείας στην Συρία ως λύση αλλά δεν είχαμε λάβει την απαραίτητη υποστήριξη" πρόσθεσε.

" Η επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη στοχεύει στην απομάκρυνση της απειλής από τις τρομοκρατικές οργανώσεις στα σύνορα μας. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις ρουκέτες που εκτοξεύονται από πόλεις στην Β.Συρία και πλήττουν το τουρκικό έδαφος".

"Δεν κάναμε εισβολή αλλά σκοπός μας είναι να εγκατασταθεί ο Αραβικός πληθυσμός πίσω στις πόλεις του".

Η κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις μεγαλώνει κι άλλο:

Διοικητής του FSA- της οργάνωσης που ελέγχει η Άγκυρα- είπε ότι 8.000 τρομοκράτες του PKK/PYD εκπαιδεύτηκαν και εξοπλίστηκαν από τις ΗΠΑ.

"Οι ΗΠΑ εκπαίδευσαν μόνο 54 μέλη της συριακής αντιπολίτευσης ενώ έδωσαν όλο το βάρος του στους Κούρδους".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ